Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brani brata

Zoran Mamić: Nema tu govora mržnje, Zdravko bi isto rekao za Engleza i Francuza

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sportski direktor Dinama Zoran Mamić izjavio je da njegov brat Zdravko Mamić nije poticao na mržnju i da bi jednako rekao za ministra Engleza ili Francuza, jer smatra da ministar ne može biti stranac.

"Tu nije bilo nikakvog govora mržnje. Svi znamo da Zdravko za prijatelje ima muslimane, Srbe i sve ostale. Da je naš ministar Englez i Francuz on bi isto rekao, jer smatra da ministar ne može biti stranac", rekao je Zoran Mamić novinarima nakon susreta između Istre 1961 i Dinama jučer navečer u Puli.

"U tom kontekstu je izrečena izjava, znači kroz nikakvu mržnju prema srpskom narodu i srpskoj manjini. Poručio bih dušebrižnicima i onim dvoličnim pametnjakovićima koji se ograđuju i koji daju komentare, počevši od najviših do najnižih, da se malo pogledaju u ogledalo. Treba ih biti sram", dodao je.

Pročitajte i ovo Suđenje braći Mamić prekinuto - 3 Afera Dinamo 2 Ponovno prekinuto suđenje braći Mamić i suokrivljenicima: "Smatramo da je to apsolutno nedopustivo" Nastavljeno suđenje Mamićima, ilustracija - 1 U odsutnosti Nastavljeno suđenje braći Mamić: "Imali su dvije godine i jedan mjesec da o tome odluče"

>> Zdravko Mamić pušten da se brani sa slobode! Izgrlio prijatelje koji su ga čekali pred sudom!

Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić pušten je u subotu da se brani sa slobode od optužbi da je uvredama na račun ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića i srpske manjine javno poticao na nasilje i mržnju.

On je u petak iznio niz neumjerenih, nepristojnih i uznemirujućih izjava na račun Jovanovića za kojeg je rekao da je ''hrvatomrzac'', "uvreda za hrvatski mozak" i "Srbin koji nikada nije radio u prosvjeti i sportu, osim što je malo dizao utege".

"Ne znam samo kako će mu neki ljudi pogledati u oči. Zahvalio bih se prijateljima, navijačima i ljudima iz Srbije koji su zgroženi načinom na koji se odnose prema Zdravku, jer znaju što on misli i koji su njegovi svjetonazori", rekao je Zoran Mamić.

Dodao je da Zdravku Mamiću noć iza rešetaka nije bila ugodna ali, kako je rekao, "što te ne ubije to te ojača" i naglasio da stoji iza svake bratove riječi te da je obitelj sretna i ponosna na njega. (T.Š./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene