Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže otvaranje savjetovaišta

Maloljetnička trudnoća: Mladi prosvjedovali ispred ministarstva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Desetak predstavnika Inicijative mladih prosvjedovalo je danas ispred Ministarstva zdravstva želeći ukazati na problem maloljetničkih trudnoća u Hrvatskoj i potrebu otvaranja savjetovališta u kojima bi 570.000 mladih u Hrvatskoj moglo dobiti sve potrebne informacije o seksualnom i reproduktivnom zdravlju.

Mladima se obratio ministar zdravstva Darko Milinović koji im je priopćio da se od Nove godine kreće s osnivanjem savjetovališta za mlade pri svakoj županiji, kao i da je u tijeku osnivanje posebnog povjerenstva koje će biti zaduženo za njihovo osnivanje.

Pročitajte i ovo Ilustracija koje veselje U školi u Pitomači vlada prava euforija: "Baby boom kakav se ne pamti" Ilustracija 30 godina zatvora Dijete joj umrlo nakon porođaja pa osuđena za pobačaj: "Prestanite optuživati ​​i progoniti druge nevine žene poput mene"

Inicijativa mladih želi osvijestiti javnost i nadležne institucije o potrebi osnivanja savjetovališta ponukana sve većim potrebama mladih, a relativno teško dostupnim informacijama. U Hrvatskoj, kako ističu, još uvijek nema seksualne edukacije u školama, savjetovališta o seksualnom i reproduktivnom zdravlju te dostupne i jeftine kontracepcije, a usluge koje postoje u zdravstvenom sustavu ne mogu odgovoriti na sve potrebe mladih. Osim prosvjeda pred Ministarstvom zdravstva, Inicijativa mladih organizira večeras u 18.30 sati i koncert na zagrebačkom Cvjetnom trgu na kojem će nastupiti mladi bendovi. Tijekom koncerta bit će puštan TV spot 'Roditeljstvo nije igra' te dijeljeni informativni materijali o važnosti očuvanja seksualnog zdravlja. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene