Zima na otoku duga je i ponekad dosadna. No nije takva i nogometašima čak 12 klubova Hvarske nogometne lige. Utakmice igraju svaki vikend na pet otočkih igrališta.


Utakmice Hvarske nogometne lige prava su poslastica zimskih dana na otoku. Od 25 naseljenih mjesta na Hvaru, njih 12 ima svog predstavnika u ligi, iako im broj stanovnika često ne prelazi nekoliko desetaka ili stotina. 

Vezani članci Melanie Bradarić (Foto: Instagram) Samozatajna supruga "hajdukovca na posudbi" ne skriva sreću zbog povratka u rodni Split NK Osijek (Foto: Dnevnik.hr) Nogomet nije izvor vrtoglavih zarada samo za igrače: NK Osijek popeo se na vrh ljestvice poduzetnika

Svaki vikend nogometaši odmjeravaju snage na pet otočkih igrališta. Prate ih navijačke skupine i lokalni radio.

Proteklog je vikenda održana utakmica 4. kola. U dvoboju na travnjaku bolji od NK Vatre iz Poljica, bio je NK Levanda iz Velog Grablja. 

NK Levanda, koji je tom pobjedom zauzeo prvo mjesto na ljestvici, posebno je zanimljiv jer dolazi iz mjesta koje ima samo 21 stanovnika, a u klubu igra čak 30 igrača.

Prošlogodišnji prvak Hvarske nogometne lige je NK Poskok iz Pitvi, mjesta iznad Jelse u kojem živi 81 stanovnik. 

Otočki nogometaši strastveno vole nogomet, za svoje nastupe i transfere ne dobivaju novac, ipak važno je postati otočki prvak.