Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mala škola prognoze

Razorni učinci nepogoda: Što trebamo napraviti da se postignu klimatski ciljevi?

Za postizanje klimatskih ciljeva potrebno je povećati financiranje za najmanje sedam puta do kraja ovog desetljeća, naglašava meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić.

Nedavno izvješće Svjetske meteorološke organizacije pokazuje razorne učinke nepogoda na postizanje ciljeva održivog razvoja. Posebno štetne učinke imale su na sigurnost opskrbe hranom i mobilnost ljudi.

Povećali su se gospodarski gubici, no, zahvaljujući poboljšanim sustavima ranog upozoravanja, broj žrtava se smanjio. Tako je desetljeće 2011.-2020. bilo je prvo takvo poslije 1950. godine u kojem više nije bilo ni jedne nepogode s 10.000 ili više smrtnih slučajeva.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Idu po novi mandat Plenković o Turudiću, Milanoviću, američkim helikopterima, izborima...: "Siguran sam u pobjedu"

Dobra je vijest da su se za borbu protiv klimatskih promjena u zadnjem desetljeću na globalnoj razini gotovo udvostručila javna i privatna financijska sredstva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Jedinstvena baza Velika novost za pacijente: Za koji dan s radom počinje novi sustav lijekova, pogledajte koje sve promjene donosi

No to još nije dovoljno, jer za postizanje klimatskih ciljeva potrebno je do kraja ovog desetljeća povećati financiranje za najmanje sedam puta.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene