Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mala škola prognoze

Jeste li znali kako umjetna inteligencija može poboljšati prognozu? Meteorolog Ivan Čačić ima odgovor

Meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić objašnjava na koji način umjetna inteligencija može poboljšati vremensku prognozu.

Umjetna inteligencija sve je prisutnija kao brža i jeftinija alternativa za poboljšanje vremenskih prognoza.

Koncept se ne razlikuje od načina na koji meteorolozi koriste svoje iskustvo kako bi predvidjeli odstupanje elemenata vremena od onog koje daju numerički modeli.

Pročitajte i ovo Ilustracija U okolici Čačka Tragedija u susjedstvu: Žena umrla nakon uboda stršljena - "Pokušala ga je otjerati mašući krpom..."

Umjetna inteligencija to čini u razmjerima i brzini izvan dosega ljudskog mozga. Na početku modeli umjetne inteligencije memoriraju ogromne količine povijesnih podataka koje analiziraju kako bi pronašli odnose između prošlih vremenskih situacija i prognoza, a zatim primjenjuju ono što su naučili iz prošlosti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Rezervirana" mjesta VIDEO/FOTO Komunalni redari pokupili ručnike i rekvizite s plaže: "Još jednom podsjećamo..."

Brzina i učinkovitost umjetne inteligencije mogla bi omogućiti generiranje stotina pa čak i tisuća simulacija vremena u samo nekoliko minuta.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene