Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Jeste li znali da su neke klimatske promjene neizbježne? Pogledajte što učiniti da bi se zaustavilo globalno zagrijavanje

Meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić otkriva što je nužno učiniti da bi se ograničilo globalno zagrijavanje.

Neke su promjene buduće klime neizbježne pa i potencijalno nepovratne. Za ograničavanje globalnog zagrijavanja važan je svaki djelić stupnja i svaka ispuštena tona ugljičnog dioksida.

Pročitajte i ovo Ilustracija Izgledalo je stvarno Zbog jednog videopoziva tvrtka ostala bez gotovo 24 milijuna eura: Zaposlenik mislio da razgovara s direktorom, a onda je saznao što se dogodilo

U ograničavanju zagrijavanja na znatno manje od dva Celzijeva stupnja, globalne emisije stakleničkih plinova do 2030. moraju se smanjiti za barem 30 posto.

No i pored toga, emisija ugljičnog dioksida na globalnoj razini i dalje raste. Tako se u 2022. u odnosu na 2021. još povećala za jedan posto, a daljnji rast jasno je vidljiv i u 2023.

Pročitajte i ovo Ilustracija NAPETOSTI NA BLISKOM ISTOKU Nakon silovitog osvetničkog pohoda zbog ubijenih Amerikanaca, Hutisti poslali poruku: "Ovo neće proći bez odgovora i posljedica"

Vrlo ograničen napredak dosadašnjih politika u ublažavanju emisija vode prema daljnjem globalnom zagrijavanju koji će po sadašnjoj dinamici porasta emisija vrlo vjerojatno u ovom stoljeću dosegnuti i do 2,8 stupnja.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene