Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mala škola prognoze

Jeste li znali da postoji aplikacija koja otkriva koliko će trajati sezona - komaraca? Meteorolog Ivan Čačić objašnjava o čemu je riječ

Aktualno Galerija +0 Jeste li znali - Ivan Čačić Galerija 1/1 >>
Klimatske promjene uvelike utječu na ekološki sustav svake zemlje, a koristeći se različitim informacijama razvijena je internetska aplikacija koja prikazuje područja koja su klimatski pogodna za komarce.

Klimatske promjene u Sredozemlju mijenjaju ekološku pogodnost za mnoge nove biološke vrste u novim područjima, od kojih su neke vektori bolesti i za ljude. To se osobito odnosi na komarce.

Pročitajte i ovo Što građani misle o neradnim nedjeljama Pitali smo vas VIDEO "Bili smo naučeni da cijela familija ide u šoping..." Što građani misle o zatvaranju trgovina nedjeljom?

Koristeći ekološke i klimatske modele, agencija Copernicus je u partnerstvu s Unijom za Sredozemlje razvila internetsku aplikaciju koja prikazuje područja koja su klimatski pogodna za aktivnu duljinu sezone za komarce do 2100. godine.

Pročitajte i ovo Ursula von der Leyen Otvaranje centra za kazneni progon Oštra poruka predsjednice Europske komisije: "Nećemo ostaviti niti jedan kamen neokrenut"

Korisnici mogu kliknuti na bilo koje područje i unutar većeg dijela Europe i dohvatiti detaljne informacije za odabranu lokaciju.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene