Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mala škola prognoze

Jeste li znali kako funkcionira sustav dodjeljivanja imena tropskim ciklonama u Atlantskom oceanu?

Meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić u Maloj školi prognoze je objasnio kako funkcionira sustav dodjeljivanja imena tropskim ciklonama u Atlantskom oceanu.

Odbor za uragane Svjetske meteorološke organizacije svake godine pridjeljuje imena tropskim ciklonama koje nastaju na Atlantskom oceanu kako bi pomogao u priopćavanju upozorenja na rizike razarajućih učinaka oluja, osobito na one s grmljavinskim olujama i orkanskim vjetrom koji ugrožavaju ljudske živote, u Maloj školi prognozi istaknuo je meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić.

Pročitajte i ovo Jevgenij Prigožin misterij i teorije zavjere Je li Prigožin uopće mrtav? "Možda uskoro objavi novu snimku na kojoj se nešto dernja i kaže da se zadržao u Damasku"

Pročitajte i ovo Kolinda Grabar-Kitarović Doznaje Dnevnik Nove TV Vlada produžila osiguranje bivšoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović

U prosjeku svake godine u rotirajući popis pridjeljuju se imena za 84 tropske ciklone koje se tada jednoznačno koriste u cijelom svijetu. Imena se ponavljaju svakih šest godina, osim ako oluja nije toliko smrtonosna da se njeno ime trajno pohrani i povuče s tog rotirajućeg popisa, dodao je Čačić.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene