Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mala škola prognoze

Je li vas ikada zanimalo kako uragani dobivaju imena? Meteorolog Ivan Čačić doznaje odgovor…

Meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić u maloj školi prognoze ističe kako se održalo zasjedanje Odbora za uragane, a na njemu se između ostaloga, raspravlja i o imenima za uragane.

Prošli tjedan u Kostarici je završilo godišnje zasjedanje Odbora za uragane Svjetske meteorološke organizacije.

Glavni zadatak Odbora je poboljšanje pružanja prognoza i upozorenja na opasnosti od vjetra, olujnih udara i poplava, kao i procjene njihovih učinka.

Pročitajte i ovo Ivan Čačić, meteorolog Dnevnika Nove TV Mala škola prognoze Jeste li znali za "ledenjak sudnjeg dana"? Ivan Čačić otkriva što za cijeli svijet znači njegovo sve nestabilnije stanje

Temeljem Konvencije o imenovanju tropskih ciklona Odbor koristi popise imena ciklona kako bi pomogao u komunikaciji upozorenja o olujama i upozorio ljude na potencijalno opasne rizike po život.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mala škola prognoze Znate li tko je René Descartes? Rođen na današnji dan 1596., protumačio je kako nastaje duga

Imena se ponavljaju svakih šest godina, osim ako oluja nije toliko smrtonosna da se njezino ime trajno pohranjuje, poput uragana Katrina, i prošlogodišnjeg Iana, a time se ime i povlači s popisa.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene