Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izdano rješenje

Makarska torta Makarana nematerijalno kulturno dobro

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Makarska je dobila rješenje Ministarstva kulture kojim se utvrđuje da priprema tradicijske makarske slastice - torte Makarane ima obilježje nematerijalnoga kulturnog dobra u skladu sa Zakonom o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara.

Potvrdio je to danas novinarima makarski gradonačelnik Marko Ožić Bebek, dodajući kako je napravljen velik posao u kojemu su sudjelovali mnogi zaslužni pojedinci i skupina, kojima je čestitao i zahvalio. 'To je ujedno poticaj za daljnju afirmaciju torte Makarane kao kulturno-turističkoga branda grada u smislu razvoja gastronomskog turizma', istaknuo je Bebek.

>> Makarska: Električni stup im prolazi kroz kuću

Grad će nastaviti promidžbu radi brandiranja torte Makarane i provoditi zaštitne mjere radi očuvanja te tradicionalne slastice, a upisat će je u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske, rečeno je na današnjem sastanku novinara s gradskim predstavnicima.

Torta Makarana od prhkog tijesta i nadjeva od badema među najpoznatijim je jelima u tradiciji Makarske. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ZBOR SPAŠAVATELJA HGSS ima veliku novost vezanu uz Biokovo: ''Ovime postižemo ogromnu sigurnost'' Slika nije dostupna RECIKLIRANJE POKLONA Što skriva crvena kutija ministrice Brnjac? Plenkoviću je rođendan, otkrivena je slatka tajna

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene