Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba s SMA-om

Majka malene Lave objavila predivan video: "Najvažnija stvar se danas dogodila!"

Provjereno: Lava Petrušić - 2
Provjereno: Lava Petrušić - 2 Foto: DNEVNIK.hr
Dobre vijesti stižu iz Amerike. Malena Lava uspjela je napraviti jedne od prvih velikih koraka u svojoj borbi sa spinalnom mišićnom atrofijom.

Petrunjela Petrušić, majka malene Lave koja je ujedinila Hrvatsku u borbi sa spinalnom mišićnom atrofijom i željom da prikupi novac za skupo liječenje u SAD-u, objavila je na društvenim mrežama predivne vijesti o njezinu napretku. Lava je prehodala puna dva metra! 

Pročitajte i ovo Lava Petrušić - 1 Traumatično iskustvo Šok u SAD-u: Malena Lava dobila neočekivanu nuspojavu - "Jako smo se prepali, osijedili i zabrinuli"

"Nemam pojma. Ne znam što napisati, reći, osjetiti. Bez ortoza! Hej! Nije mogla stajati bez ortoza, uspravna nimalo. Ni pola sekunde. Danas je prehodala, držeći se, dužinu od dva metra. 

Odmah je govorila da je boli i spuštala se. Najvažnija stvar se danas dogodila - prvi put je sama tražila da hoda. 

I što da ja više na to kažem. 

Hvala ti. Hvala tebi koja ovo čitaš. Osjeća se po cijelom tijelu. Odluka koja je donijela mir. Zahvalnost. Ludost. Priliku. Inatljivost. Prkos. Ljubav. Zajedništvo. Mir. I još malo mira.

Živote, hvala ti."

Pročitajte i ovo Ivan Lehman - 1 Velika novost Od srijede testiranje novorođenčadi i na spinalnu mišićnu atrofiju: "Za najteži oblik svaki dan je bitan"  

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene