Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predstavila se novinarima

Mađerić: Ne bojim se izazova i vjerujem u HDZ

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kandidatkinja HDZ-a za zagrebačku gradonačelnicu Margareta Mađerić predstavila se danas novinarima u sjedištu Gradskog odbora HDZ-a istaknuvši da je kandidaturu prihvatila, jer se ne boji izazova i vjeruje u 'HDZ, najjaču političku stranku u Hrvatskoj koja stoji iza nje'.

Predstavljanju kandidatkinje HDZ-a za zagrebačku gradonačelnicu su, uz predsjednicu Kluba zastupnika HDZ-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Margaretu Mađerić i predsjednika zagrebačkog HDZ-a Andriju Mikulića, nazočili i brojni članovi stranke, saborski zastupnici, zastupnici u zagrebačkoj Gradskoj skupštini te Mladeži HDZ-a.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević formiranje vlasti i EU izbori Tomašević o Plenkoviću: "Meni je to izraz slabosti i nesigurnosti." Uputio je poruku i SDP-u Ivan Penava POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Nervozni Penava napao novinarku: "Iz vas izbija neka huja." Izbjegao odgovor na ključno pitanje

>> Je li HDZ-ov adut protiv zapravo indirektna podrška Bandiću?

Izrazivši zadovoljstvo što je za svoju kandidaturu dobila jednoglasnu potporu predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, vodstva stranke i zagrebačkog HDZ-a, Mađerić je rekla da će u svom programu, koji će uskoro predstaviti, posebnu pažnju posvetiti rješavanju problema nezaposlenosti te poticanju poduzetništva i malog i srednjeg obrtništva. "To mora biti motor za gospodarski razvoj Grada Zagreba i za izlazak iz gospodarske krize", istaknula je.

Najavila je da će se zauzimati i za rješavanje problema vodoopskrbe i odvodnje, restrukturiranje Zagrebačkog holdinga i rješavanje njegova nagomilanog gubitka. "Zagreb zaslužuje bolju, kvalitetniju i jeftiniju uslugu Holdinga", kazala je.

Mađerić važnim problemom, koji što hitnije treba riješiti, smatra i problem gospodarenja otpadom, jer niti danas Zagreb nema rješenje za njega. Uz to, zalagat će se za rješavanje prometne infrastrukture te posebno za socijalna pitanja i pitanja vezana uz predškolski i školski odgoj, smještaj u vrtićima i osnovnim školama.

Istaknuvši kako po prvi puta u povijesti stranke iz vrha stranke nije nametan kandidat za zagrebačkog gradonačelnika, predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić rekao je da Margaretu Mađerić potpuno podupiru članstvo tog Gradskog odbora te zajednica žena HDZ-a, Klub utemeljitelja, Mladež HDZ-a te braniteljske udruge.

Na novinarsko pitanje kako komentira napise da je aktualni gradonačelnik Milan Banidć zapravo glavni kandidat HDZ-a u Zagrebu, Mađerić je rekla da to govore oni koji nemaju drugih argumenata. "Posebno se to čuje od zastupnika u zagrebačkoj Gradskoj skupštini koji su zadnjih 13 godina dizali ruku za sve prijedloge aktualnog gradonačelnika Zagreba i koji su prije dva mjeseca podržali Bandićev proračun", rekla je.

Istaknula je da njezin dugogodišnji rad u Skupštini govori upravo suprotno, jer je zajedno sa svojim kolegama iz Kluba zastupnika često opravdano kritizirala rad Bandića i SDP-a u Zagrebu.

Upitan je li moguća koalicija HDZ-a i Bandića nakon izbora, Mikulić je kazao da su jedino moguće koalicije sa svima od centra na desno. "Nakon 13 godina vladavine SDP-a u Gradu Zagrebu došlo je vrijeme da se HDZ vrati na vlast i građanima pruži bolju kvalitetu usluge", kazao je Mikulić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene