Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvoz plina

Mađarska i dalje plinom opskrbljuje Hrvatsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mađarska očekuje da će svoje potrebe za plinom namiriti uglavnom iz domaćih izvora i nastavit će isporuke plina za Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku započete ranije ovoga tjedna, rekao je mađarski ministar energetike Csaba Molnar.

Molnar je rekao da se mađarska dnevna potrošnja plina procjenjuje na 61 do 64 milijuna prostornih metara koje se očekuje pokriti s 53 milijuna prostornih metara iz pričuva, devet milijuna iz domaće proizvodnje te četiri milijuna uvozom iz zapadne Europe. 'Ti resursi koji su nam na raspolaganju za dan dovoljni su za sigurno pokrivanje dnevne potrošnje, stoga ne planiramo uvesti restrikcije', rekao je Molnar na konferenciji za tisak.

Pročitajte i ovo Iris Žerić, koordinator kampa Lipa Migrantski kamp Lipa Nakon što je razbijen krijumčarski lanac koji je zarađivao milijune eura Dnevnik Nove TV doznao što se događa u kampu pored granice s Hrvatskom: "Ima ih na svakom koraku" Racijom u BiH razbijen superkartel velika akcija Pao superkartel u susjedstvu: Među uhićenima ravnatelji policije i bolnice, poduzetnici, influencerica...

>> Nema panike za kućanstva: Opskrba plinom osigurana!

On je rekao da će mađarska naftna tvrtka MOL i njemački E.ON Ruhrgas danas izvesti 4,7 milijuna prostornih metara u Srbiju, 1,5 milijun u Bosnu i milijun u Hrvatsku preko Austrije. Molnar je rekao da ne može predvidjeti kada će ponovno početi opskrba ruskim plinom preko Ukrajine unatoč sporazumu dvije strane o razmještanju međunarodnih promatrača na plinovodima u Rusiji i Ukrajini. 'Ne mogu reći kada će doći plin, ali mislim da u ovom trenutku to nitko ne može', rekao je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene