Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Modrić protrčao pokraj novinara

Suđenje Zdravku i Zoranu Mamiću: Na klupu za svjedoke trebao bi sjesti Dejan Lovren

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U srijedu će na suđenju Zdravku i Zoranu Mamiću, te bivšem direktoru Dinama Damiru Vrbanoviću i porezniku Milanu Pernaru u Osijeku svjedočiti Dejan Lovren.

Slično kao i u slučaju Luke Modrića i u slučaju Dejana Lovrena radi se o transferu. 2010. godine Dejan Lovren odlazi u francuski Lyon, uz obeštećenje od 66 milijuna kuna. I njemu je, prema USKOK-ovoj optužnici, protuzakonito isplaćeno 50 posto toga iznosa.

Pročitajte i ovo Tomislav Svetina Afera Dinamo 2 Svjedočili Svetina i Marčinko: "Financijske odluke donosio je isključivo Zdravko Mamić" Suđenje braći Mamić - 3 Izvlačenje novca iz Dinama Nitko se nije pojavio na suđenju Mamićima: Trebali su svjedočiti Kranjčar, Barišić i Lulić

Veći dio toga novca, stoji u optužnici, završio je u rukama Zdravka i Zorna Mamića.

U Lovrenovom slučaju malo je više upleten Zoran Mamić koji je prema optužnici od Dinama uzimao milijunske pozajmice, a novac od Lovrenovog obeštećenja navodno mu je poslužio da vrati te pozajmice.

I u tom slučaju USKOK tvrdi da je aneks ugovora o transferu sklopljen naknadno, već kad se Lovren odrekao svih prava od Dinama, te da je čak na tom ugovoru nevjerodostojan Lovrernov potpis.

I Lovren je, baš kao i Modrić svjedok optužbe. Hoće li on ostati kod svog iskaza danog USKOK-u vidjet ćemo u srijedu u osječkoj sudnici.

Luka Modrić nakon svjedočenja samo protrčao pokraj novinara

Tema dana dana je suđenje Zdravku Mamiću, odnosno svjedočenje Luke Modrića. Iz Osijeka se za Dnevnik Nove TV javila reporterka Anita Martinović.

Najtrofejniji hrvatski nogometaš u utorak je u sudnici na suđenju Zdravku Mamiću djelovao dosta zbunjeno, pomalo i uplašeno. Nekoliko je puta tražio da mu se ponove postavljena pitanja i mnogih se stvari nije sjećao.

Na pitanje je li Modrić objasnio zašto je promijenio iskaz, kazala je: "Nakon suđenja doslovno je samo protrčao kraj nas novinara i kratko rekao - 'Nisam ništa promijenio'. Modrić tvrdi da uopće nije izjavio ono što stoji u iskazu danom u USKOK-u. Na pitanje tužitelja je li pročitao svoj iskaz prije no što ga je potpisao odgovorio je da se ispričava, ali da nije čitao, jer je jedva čekao da izađe van nakon ispitivanja u prostorijama USKOK-a.

Podsjećamo, Modrić je ispitan u kolovozu 2015. Najtrofejniji hrvatski nogometaš danas je u sudnici djelovao dosta zbunjeno, pomalo i uplašeno. Nekoliko je puta tražio da mu se ponove postavljena pitanja. Mnogih se stvari nije sjećao. Između ostalog, zbunio se i oko godine kada je prvi puta zaigrao za hrvatsku reprezentaciju. Ali u jedno je bio siguran, da USKOK-u nikada nije izjavio da je aneks ugovora o transferu potpisan naknadno.

Naknadno su se on i Zdravko Mamić dogovarali samo o raspodjeli novca od tog transfera, kazao je. Podijelili su gotovo 67 milijuna kuna, od čega su Mamiću pripala 52 milijuna. Sve se to temelji na njihovom međusobnom građanskopravnom ugovoru.

Inače, Modrić je 68. ispitani svjedok od njih ukupno 76. Spis ima čak 15 tisuća stranica, optužba predlaže čak 3000 dokaza. Suđenje se nastavlja sutra, kada bi se na klupi za svjedoke trebao naći još jedan hrvatski reprezentativac - Dejan Lovren. I on bi trebao svjedočiti o svom transferu". 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene