Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MUKE REPREZENTATIVCA

Luka Modrić u utorak pred španjolskim sudom zbog ozbiljnih optužbi, brani ga Ronaldov odvjetnik

Luka Modrić (Foto: AFP)
Luka Modrić (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija +0 Luka Modrić (Foto: AFP) Galerija 1/1 >>
Preko tvrtke koju je sa suprugom Vanjom osnovao u Luksemburgu, prema objavljenim dokumentima Football Leaksa, Luka Modrić je naplaćivao prihod od sponzora pa ga se tereti za utaju poreza. Saslušanje, kako ekskluzivno doznaje Nova TV, bit će u utorak u 11:30.

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modr i njegova supruga Vanja, zbog optužbi za utaju poreza, u utorak bi trebali biti ispitani na sudu blizu Madrida. Optužnica protiv Modrića podignuta je koncem prošle godine, a po pisanju španjolskih medija tereti ga se da 2013. i 2014. nije platio oko 870 tisuća eura poreza.

Pročitajte i ovo Ilustracija Osmero u istražnom zatvoru Uskok objavio kako su dvije skupine uvozile luksuzne aute i varale na porezu: Državu ukupno oštetili za najmanje milijun eura Dino Drpić - 1 Velik dug Nova svjedočenja na suđenju Zdravku Mamiću: Na sudsku klupu sjeo Dino Drpić i optužio Dinamo

Preko tvrtke koju je sa suprugom osnovao u Luksemburgu, prema objavljenim dokumentima Football Leaksa, Modrić je naplaćivao prihod od sponzora. Njegov suigrač iz Real Madrida Marcelo priznao je na sudu utaju gotovo pola milijuna eura.  

Modrićev madridski odvjetnik, koji brani i Cristiana Ronalda, cijeli slučaj ne želi komentirati, no iz njegova ureda doznajemo da će Modrić na španjolskom sudu biti ispitan u utorak u 11:30 sati.

"U Luksemburgu je osnovao tvrtku, prenio svoja prava i ono što je on faktorirao iz te tvrtke prema kraljevskom klubu Real Madrid je sigurno nešto što porezni savjetnici Real Madrida znaju je li dopustivo ili nije", rekao je Vlado Brkanić, porezni stručnjak.

I odvjetnik Branko Šerić kaže - u poreznim oazama gdje su porezi drastično manji ili se ne plaćaju legalno je imati svoju tvrtku.

"Svugdje u svijetu, pa i kod nas, treba dokazati da je netko svjesno htio izbjeći neplaćanje poreza bilo gdje i na bilo koji način i onda podliježe pod udar ili prekršajne ili kaznene odgovornosti", kaže Šerić

Za porezne prijevare osumnjičeni su i drugi nogometni velikani poput Messija i Ronalda. Luka Modrić pod povećalom je i hrvatskog tužiteljstva. U Osijeku je protiv njega pokrenuta istraga. Tereti ga se za lažno svjedočenje na suđenju Zdravku Mamiću i ostalima. USKOK-u je, tvrde, govorio jedno, a na sudu promijenio iskaz. Šerić objašnjava - ne sjećati se i svjesno lagati na sudu nije isto. Dva iskaza treba i usporediti.

"Za slučaj da ne postoje kontrolne činjenice onda se sud u konačnici prilikom odlučivanja mora opredijeliti za obranu te osobe koja je tobože dala lažni iskaz", kaže Šerić. Tužiteljstvo tek treba prikupiti i dokaze da je Modrić lagao, a onda bi ga i u Hrvatskoj mogla dočekati optužnica. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene