Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radila u računovodstvu

Punica Luke Modrića svjedočila na suđenju Mamićima: "Ne sjećam se"

Aktualno Galerija Punica Luke Modrića na suđenju braći Mamić - 3 Punica Luke Modrića na suđenju braći Mamić - 3 Foto: Vlado Kos/Cropix Punica Luke Modrića na suđenju braći Mamić - 2 Punica Luke Modrića na suđenju braći Mamić - 2 Foto: Vlado Kos/Cropix Punica Luke Modrića na suđenju braći Mamić - 1 Punica Luke Modrića na suđenju braći Mamić - 1 Foto: Vlado Kos/Cropix +0 Vesna Juraić na suđenju braći Mamić Galerija 1/4 >>
Bivša voditeljica računovodstva NK-a Dinamo Vesna Juraić rekla je u utorak svjedočeći na osječkom Županijskom sudu kako je uz taj posao vodila i računovodstvo za agenciju Mamić sport, čiji je vlasnik bio Zdravko Mamić, ali nije imala uvid ni u jedan ugovor koji je ta agencija imala s igračima.

U nastavku suđenja braći Mamić i ostalima u tzv. aferi Dinamo 2 svjedokinja Vesna Juraić, inače punica igrača Real Madrida i hrvatske reprezentacije Luke Modrića, istaknula je kako je nadređene u klubu pitala može li to raditi te da joj je rečeno kako to nije u koliziji.  

Objasnila je da za taj posao nije imala ugovor niti je primala naknadu, već je to radila u svoje slobodno vrijeme, a da su među zaposlenicima te agencije bili njezina kći Vanja Modrić i okrivljenici u ovom postupku Mario Mamić i Nikky Arthur Vuksan.

Rekla je kako je imala uvid u poslovni račun te agencije, ali se ne sjeća je li bilo uplata igrača prema agenciji ili agencije prema igračima.

Pročitajte i ovo Osumnjičenik za Dankino ubojstvo uveden u dvorište kuće - 3 Tijelo još nije pronađeno Novi svjedoci u slučaju Dankina ubojstva: Saslušanja su zakazana

Na upite obrane Zdravka Mamića potvrdila je da je Luka Modrić bio u određenom poslovnom odnosu s agencijom Mamić Sport, ali nije vidjela taj ugovor, pa o tome nije mogla ništa reći, ali se sjeća da je dolazio u agenciju.   

Koliko se sjeća, odnos Luke Modrića i Mamić sport agencije je prekinut kada je Modrić otišao u Real Madrid, a kada je u pitanju Modrićev transfer u engleski Tottenham, sjeća se da je bila dogovorena isplata u ratama te podjela transfera po aneksu ugovora, ali nije joj poznato je li temeljem toga transfera nešto isplaćeno nekom posredniku.

"Mislim da je Modrić u vrijeme transfera u Totteham bio u poslovnom odnosu s Mamić sport agencijom i da mu je menadžer bio okrivljenik Nikky Arthur Vuksan", kazala je Juraić.

Pročitajte i ovo Noćas je u kanti za smeće ostavljeno novorođenče istraga traje FOTO "To je pokušaj teškog ubojstva": Policija o slučaju bebe koja je ostavljena u kanti za smeće

Na upite Sudskog vijeća je li u Dinamu bilo isplata u gotovini, rekla je kako je bilo nekih pozajmica zaposlenicima kluba, ali nema saznanja da bi se neke obaveze prema igračima plaćale u gotovini.

"Nismo knjižili ugovore koje je Dinamo imao s igračima, već samo fakture. U računovodstvu se nije vodila evidencija o dugovanjima prema igračima, već bi samo dobivali podatke o imenima i iznosima koje treba isplatiti", dodala je.

Ne sjeća se je li netko od igrača imao nekih financijskih potraživanja prema Dinamu, ali je u novinama pročitala kako su neki igrači tužili klub zbog nepodmirenih obveza.

Također nije joj poznato jesu li neka strana trgovačka društva preuzela potraživanja koje su određeni igrači imali prema Dinamu.

Juraić je dužnost voditeljice računovodstva "Dinamu" obavljala od 1995. do 2008. godine, a na Sudu je kazala kako su u tome razdoblju imali više nadzora nadležnih državnih tijela, koja nisu utvrdila nikakve ozbiljne pogreške u radu.

Pročitajte i ovo Policija traga za Mohamedom Amrom zvanim Muha Sačekuša na autocesti VIDEO Velika policijska potjera nakon ubojstva zatvorskih čuvara: Otkriveno tko je Muha za kojim traga cijela Francuska

Svjedočio i bivši igrač Davor Vugrinec

Bivši igrač Davor Vugrinec kazao je kako je u Dinamo došao 2006. godine iz NK-a Rijeka kao slobodan igrač, a o dolasku u Dinamo pregovarao je isključivo sa Zdravkom Mamićem.

Dodao je kako je u Dinamu igrao dvije godine, uz godišnji ugovor od 130 tisuća eura, plus PDV. Kaže kako je Dinamo ispoštovao sve obveze prema njemu, a misli da je sve bilo isplaćeno na njegov račun.

Odvjetnik Zdravka Mamića, Filip Glavaš, svjedoku je predočio potvrdu iz rujna 2007. iz koje proizlazi da je od Zdravka Mamića primio 200 tisuća eura, a Vugrinec je potvrdio da se na dokumentu nalazi njegov potpis, ali da se teksta potvrde i događaja ne sjeća.

"Primili ste 200 tisuća eura, što je znatno više od vašeg godišnjeg ugovora od 130 tisuća eura i vi se toga ne sjećate. Malo je čudno da se toga ne sjećate, a rekli ste da ste novac primali isključivo na račun", rekao je predsjednik Sudskog vijeća Davor Mitrović.   

"To je bilo davno, prošlo je dosta vremena. Imao sam puno transakcija u karijeri i s obzirom na vremenski odmak, ovog događaja doista se ne sjećam", odgovorio je Vugrinec.

Na upit odvjetnika Marija Mamića, Nikole Mandića, bi li danas potpisao potvrdu o primitku 200 tisuća eura, a da mu netko stvarno nije dao novac, Vugrinec je kazao da kada bi danas nešto takvo potpisivao, vjerojatno bi imao odvjetnika.

Rekao je i kako od Dinama nije tražio akontaciju za potpis ugovora, nakon čega mu je predočena potvrda da je u ožujku 2006. od Zdravka Mamića primio 200 tisuća eura, kao akontaciju za potpis ugovora o profesionalnom igranju za Dinamo.

Vugrinec je kazao da je na potvrdi njegov potpis, ali ne sjeća se da je takvo nešto potpisao niti da je dobio akontaciju za potpis ugovora s Dinamom, kao ni da je od Zdravka Mamića po dva puta primio 200 tisuća eura.

Ne sjeća se da je potpisao ugovor o poslovnoj suradnji s nekom tvrtkom, pa mu je obrana predočila ugovor s tvrtkom Real Sport Managment iz ožujka 2006., kojim ustupa prava korištenja svoga imena te sva igračka prava koja bi mogao ostvariti u svojoj karijeri.

Ponovno je potvrdio da se na dokumentu nalazi njegov potpis, ali se ne sjeća da je to potpisao. A prethodno je na upite tužiteljstva rekao da je za to trgovačko društvo, koje se u optužnici spominje kao jedna od tvrtki preko kojih se izvlačio novac iz Dinama, prvi puta čuo na ispitivanju u Uskoku.

Vugrinec je također rekao kako nema saznanja i da danas prvi put čuje da je toj tvrtki Dinamo isplatio 600 tisuća eura za njegov transfer u zagrebački klub.

Primjedba odvjetnika na iskaz svjedoka Vugrinca

Odvjetnik Filip Glavaš uložio je primjedbi na iskaz svjedoka u dijelu koji je suprotan materijalnoj dokumentaciji, na kojoj se nalazi njegov potpis, a koja potvrđuje da je od Zdravka Mamića primio 400 tisuća eura.

"Očito da svjedok namjerno prešućuje neke činjenice i da je u tom dijelu njegov iskaz neistinit", ocijenio je Glavaš.

Svjedok Boro Ivković, koji je kao predsjednik osječkog kluba NK Metalac realizirao prelazak kamerunskog igrača Mathiasa Chage u Dinamo, rekao je kako je o transferu pregovarao isključivo sa Zdravkom Mamićem.

Ističe kako Metalcu nije bila isplaćena isplata nikakva odšteta, on također nije ništa dobio do Dinama, niti je išta tražio, iako je kao predsjednik Metalca osigurao Chagov prelazak u Dinamo bez traženja odštete.

"Mathias Chago bio je dio moje obitelji, spavao je kod mene skoro godinu dana. Kada su ga neki ljudi iz kriminalnog miljea htjeli maltretirati, uzeo sam pištolj i automatsku pušku i to sam riješio. Zdravko Mamić je više puta pomogao NK Metalcu, jednom nam je platio pripreme u Međugorju, a više puta donirao opremu", kazao je svjedok Ivković.

Tvrdi kako okrivljeni Mario Mamić nije sudjelovao u tom transferu, a nije ni čuo za tvrtku Real Sport Managment.

Također mu nije poznato da je Dinamo za taj transfer toj tvrtki dao 500 tisuća eura, jer ako je nekome trebalo nešto platiti, to bi trebao biti on ili NK Metalac.

Nova glavna rasprava zakazana je za 20. svibnja

U tzv. aferi Dinamo 2 za izvlačenje novca iz kluba u sklopu zločinačkog udruženja, uz Zdravka i Zorana Mamića, koji su u bijegu u BiH i kojima se sudi u odsutnosti, optužnicom su obuhvaćeni Zdravkov sin Mario Mamić, bivši Dinamov direktor Damir Vrbanović, poduzetnici Sandro Stipančić i Igor Krota te menadžer Nikky Arthur Vuksan.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene