Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaustavio ga nadvožnjak

Luda vožnja Zagrebom: Mladić bez vozačke 12 puta prošao kroz crveno, vozio u suprotnom smjeru i bježao policiji

Ilustracija
Ilustracija Foto: Niksa Stipanicev/Cropix
Mladić (22), bez vozačke dozvole, čak je 12 puta prošao kroz crveno, sedam puta vozio u suprotnom smjeru i zabio se u nadvožnjak. Određen mu je istražni zatvor.

Općinsko državno odvjetništvo u Novom Zagrebu 8. travnja ispitalo je 22-godišnjeg mladića koji je osumnjičen za obijesnu vožnju.

Tereti ga se da se navedenog dana oko jedan sat ujutro oglušio na zapovijed policajaca koji su ga pokušali zaustaviti svjetlećom policijskom palicom na raskrižju Selske ceste i Jadranskog mosta u Zagrebu.

Mladić koji ne posjeduje vozačku dozvolu nastavio se kretati unatoč tome što mu je na semaforu bilo upaljeno crveno svjetlo. Policajci su u uz uporabu zvučnih i svjetlosnih signala krenuli u potjeru za njim.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dionica Zagreb Lipovac Gas, gas: Divljao na autocesti, snimile ga kamere pa zaradio kaznu

Osumnjičenik je tijekom bijega u dvanaest navrata prošao kroz crveno svjetlo na semaforu te se u sedam navrata kretao vozilom u suprotnom smjeru. Dolaskom do raskrižja Avenije Grada Dubrovnika,  Mosta mladosti i rotora Zapruđe zbog neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom te sletio na šljunčano proširenje kolnika Mosta mladosti.

Vozilo se nastavilo nekontrolirano kretati prije nego što je udarilo u betonski nosač nadvožnjaka, gdje se i zaustavilo. Općinsko državno odvjetništvo podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Sudac istrage prihvatio je prijedlog i odredio osumnjičeniku istražni zatvor.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene