Obavijesti Video Pretražite Navigacija
obitelj seničić treba pomoć

Operacija je bila uspješna, ali Lucija nikad neće hodati: "Ona je pravi borac. Operacija je trajala 10 sati, ugradili su joj dvije šipke i 24 vijka"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Luciji Seničić (19), koja boluje od mišićne atrofije i skolioze, prije dvije godine uspješno je operirana kralježnica u Ženevi. Lucija se oporavlja i ne gubi borbeni duh iako zbog komplikacija nakon operacije još nije uspjela upisati željenu srednju školu - onu za modni dizajn.

"Ona je pravi borac. Operacija je trajala 10 sati, ugradili su joj dvije šipke i 24 vijka. Lucija je imala ekstremnu skoliozu od 145 stupnjeva, a sad je kralježnica maksimalno ispravljena na 95 stupnjeva", ispričao nam je Lucijin otac Igor Seničić.

Pročitajte i ovo Dostava humanitarne pomoći u Pojas Gaze iz zraka Neizvjesnost u Gazi VIDEO Španjolska nad Pojas Gaze ispustila 26 tona hrane pa upozorila: "Ovaj način nije efikasan" Ilustracija, ubod komarca Zapadna Australija Širi se smrtonosna bolest: Zdravstvena organizacija izdala upozorenje putnicima i lokalnom stanovništvu

"Lucija nakon operacije može sjediti, ali neće nikad hodati", dodao je. Operacija na koju je išla Lucija bila je na teret HZZO-a i koštala je milijun i pol kuna, a čitatelji DNEVNIK.hr-a pomogli su skupiti novac za troškove puta i boravka roditelja u Švicarskoj. Obitelj Seničić sad ponovno treba našu pomoć. Zbog sve većih troškova života, ali i cijene lijekova i vježbi koje su potrebne Luciji, njihov kućni budžet ne može financirati sve potrebe.

Iako se dobro oporavlja, Luciju nakon operacije muče brojne komplikacije, a to su uglavnom upale respiratornog sustava i urinoinfekcije zbog katetera koji ima. Te komplikacije odgodile su i Lucijine planove da postane modna dizajnerica. Interes je to koji nije izgubila i roditelji se nadaju da će uspjeti uskoro riješiti i pitanje njezina obrazovanja.

"Nije izgubila volju, ali bolest je sprečava, stalno neke infekcije..." rekao nam je Igor Seničić.

Lucija za mišićnu atrofiju pije i lijek Risdiplam, koji sprečava progresiju bolesti i koji joj je odobren umjesto Spinraze jer taj lijek ne može primati. Lijek uzima svaki dan, a s obzirom na to da lijek nije na popisu HZZO-a, zasad ga KBC Zagreb osigurava preko donacijske baze.

Ako želite financijski pomoći obitelji Seničić, to možete učiniti donacijom na Lucijin žiro-račun: HR93 23600003117501678.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene