Obavijesti Video Pretražite Navigacija
provjerit će kad mu odu gosti

Lovro Kuščević za DNEVNIK.hr: ''Na fotografiji nije Ante Pavelić, nego moj djed. Ili pradjed''

Tko je na fotografiji u Kuščevićevoj kući? (Foto: Booking.com/Wikipedia)
Tko je na fotografiji u Kuščevićevoj kući? (Foto: Booking.com/Wikipedia) Booking.com/Wikipedia
Aktualno Galerija Lovro Kuščević i ustaški grb (Foto: Dnevnik.hr) Lovro Kuščević i ustaški grb (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Tko je na fotografiji u Kuščevićevoj kući? (Foto: Booking.com/Wikipedia) Tko je na fotografiji u Kuščevićevoj kući? (Foto: Booking.com/Wikipedia) Foto: Booking.com/Wikipedia Ante Pavelić, ustaški vođa (Foto: Wikipedia) Ante Pavelić, ustaški vođa (Foto: Wikipedia) Foto: Wikipedia +0 Sporna fotografija u kući Lovre Kuščevića na Braču (Foto: Booking.com) Galerija 1/4 >>
Bivši ministar Lovro Kuščević koji se u središtu medijske pažnje našao i zbog nekretninskih afera, ali i zbog fotografije Ante Pavelića koju je izložio na kaminu, u razgovoru za DNEVNIK.hr tvrdi da na fotografiji nije ustaški vođa.

Bivši ministar uprave Lovro Kuščević za DNEVNIK.hr rekao je da, zbog svega, nije raspoložen za razgovor. No ipak je popustio i odgovorio na naše pitanje zašto na kaminu u svojoj vili na Braču ima izloženu fotografiju Ante Pavelića.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pred Županijskim sudom u Splitu Podignuta optužnica protiv Lovre Kuščevića, njegove supruge i još četiri osobe: "Nisam nimalo zabrinut, jedva čekam dokazati nevinost" Andrej Plenković OKRIVLJENIK USKOK-A Plenković o kandidaturi Lovre Kuščevića: "Nije on ni za što još kriv, ima se pravo kandidirati, očito ima podršku"

''To nije fotografija Pavelića'', rezolutno je odgovorio Kuščević. Na naše pitanje tko je na fotografiji, odgovorio je da će nam to reći kad bude smjena gostiju i da će nam tada poslati spornu fotografiju.

Mi smo ipak inzistirali da nam kaže tko je na fotografiji. Na pitanje je li mu to možda netko od članova obitelji, Kuščević je odgovorio: ''Da, to mi je ili djed ili pradjed, ne znam sad točno''.

Tko je na fotografiji u Kuščevićevoj kući? (Foto: Booking.com/Wikipedia) Sporna fotografija u kući Lovre Kuščevića na Braču (Foto: Booking.com) Foto: Booking.com

Lovro Kuščević u svojoj vili ima sliku posljednje večere, Tuđmanovu bistu, nekoliko zastava i zastavica i hrvatskih grbova od kojih onaj na najvidljivijem mjestu ima prvo polje - bijele boje.

"Loše je, iznenadilo me to, nisam mogao vjerovati", rekao je u četvrtak premijer Andrej Plenković komentirajući fotografiju Ante Pavelića u bračkoj vili bivšeg ministra Lovre Kuščevića.

Kuščevićev pad počeo je otkrićem da vilu koja se u knjigama vodila kao pašnjak 11 godina nije upisao u katastar. Tada je rekao da je to sitan propust koji će brzo ispraviti, no i dalje to nije učinio. Lavina afera koštala ga je fotelje ministra. U utorak su u njegove nekretnine upali policijski istražitelji. ''O tome ne smijem ništa govoriti'', rekao nam je Kuščević.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene