Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon predavanja u studentskom domu

Ministar Kuščević: "Nitko nema pravo prozivati Darija Kordića, on je odslužio kaznu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar uprave Lovro Kuščević komentirao je prije sjednice Vlade predavanje koje je u Studentskom domu na Savi održao Dario Kordić, osuđen zbog ratnih zločina u BiH, rekavši da je Kordić svoju zatvorsku kaznu odslužio, a ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak je rekla kako je to "sigurno tako što se tiče prava", no poruka se šalje i "cijelim sklopom nečijega životnoga puta".

"U pravu postoji institut koji kaže da je, nakon proteka kazne, što je čovjek odslužio, nitko ga nema pravo prozivati zbog toga. Kordić je dao svoj doprinos u ratu, a očito je i pogriješio.To što je pogriješio, to je i odslužio", poručio je Kuščević.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Predavanje u Zagrebu Dario Kordić govorio o vjeri na skupu don Stojića, aktivisti mu vikali: "Ti si ratni zločinac!" Ministar uprave Lovro Kuščević (Foto: Dnevnik.hr) "Postojeća pitanja..." Referendumske inicijative i dalje u fokusu politike: Nakon Predsjednice oglasio se ministar Kuščević

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak rekla je, na zamolbu novinara da prokomentira izjavu ministra Kuščevića da je Dario Kordić rehabilitiran te da je odslužio kaznu, kako je to "sigurno tako što se tiče prava".

"Kazna je odslužena, međutim, pri tome ipak trebaju uzeti u obzir da se poruka šalje ne samo onime što se govori, nego i cijelim sklopom nečijega životnoga puta, i da tu treba biti oprezan u takvim situacijama, pogotovo kada se organizira nešto i u prostorijama Studentskoga centra", poručila je Divjak.

Dario Kordić, kojega je Međunarodni kazneni sud za zločine počinjene na području bivše Jugoslavije (ICTY) osudio na 25 godina zatvora za ratne zločine nad bošnjačkim civilima u Lašvanskoj dolini, održao je u Studentskom domu "Stjepan Radić" predavanje koje je organizirao studentski kapelan don Damir Stojić. Predavanje je prekinula skupina studenata uz povike Kordiću da je ratni zločinac. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene