Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Lovrin i Ljubičić podnijeli izvješće o antikorupcijskom planu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministrica pravosuđa Ana Lovrin i ministar zdravstva Neven Ljubičić podnijeli su izvješća Nacionalnom vijeću za provedbu Nacionalnog programa suzbijanja korupcije.

Ministrica Lovrin je, među ostalim, navela da je u pravosuđu izvršeno niz mjera zacrtanih antikorupcijskim programom, donesen je zakon o uvođenju imovinskih kartica za sve suce, uspostavljen sustav jedinstvenog praćenja sudskih postupaka, redovito se prate svi zaostali i stari predmeti, sistematično se prati stanje korupcije.

Pročitajte i ovo Ilustracija Apsurdnost pravosuđa Sutkinja krala po dućanima, druga primala mito: Obje i danas primaju pola plaće da ne rade Zdravko Mamić mito i korupcija Mamić predsjedniku suda dao sat od 15.000 eura: "Htio sam ga imati na svojoj strani"

Sve se izvršava zacrtanim tempom i rezultiralo je smanjenjem broja zaostataka postupaka za 30 posto, što nije mali i beznačajni rezultat.

Također je rezultiralo transparentnošću zemljišno-knjižnog registra, a uskoro ćemo imati i vođenje sudskih spisa na internetu.

Koruptivna kaznena djela se procesuiraju, a USKOK je kadrovski i materijalno ojačan, rekla je ministrica novinarima uoči početka dijela sjednice zatvorene za javnost.

Ministar zdravstva Neven Ljubičić, govoreći o čimbenicima koji utječu na pojavu korupcije i percepciju o njoj, naveo je da nema sukcesivnog i jasnog praćenja kvalitete u sustavu zdravstva te da je slaba dostupnost pojedinih dijagnostičkih i terapijskih metoda (liste čekanja).

Također je rekao da na korupciju utječe i razina dostupnosti
najsuvremenijih lijekova i terapija, problemi vezani uz nabavu te nepostojanje kvalitetnog informatiziranog sustava. 

Stoga je potrebno osigurati kvalitetu kroz edukaciju, ojačati
dijagnostičko-terapijske centre i izvan Zagreba, rekao je ministar Ljubičić.

Naveo je da je unutar Ministarstva ustrojena interna revizija i
objedinjena nabava za decentralizirana sredstva te da se provodi informatizacija rada.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene