Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Potencijal uz obalu'

Lovran i Crikvenica: Uništeni hoteli turističko ruglo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok su oči nacije uprte u turizam, u najelitnijim ljetovalištima na Jadranu hoteli su često ruševine. Tako osam manjih hotela i vila u elitnom Lovranu nedaleko od Opatije već godinama propada i pravo su ruglo.

Situacija nije bolja ni u Crikvenici, dio prodanih hotela je zatvoren, a neki, uz samo more izgledaju kao da ih je pogodio potres. Neprimjereno za državu koja se hvali razvojem elitnog turizma. Ulaz u hotel Splendid, desetak kilometara od Opatije i takvih je u Lovranu ukupno osam.

Pročitajte i ovo Požar u Lovranu, ilustracija - 2 Vatrogasci i dalje na terenu FOTO/VIDEO Izgorio hotel u Lovranu, a jedna je stvar spriječila veću katastrofu: ''Imao si osjećaj kao da je vulkan'' Marunijada u Lovranu OBILATO RODILI Pod Učkom sve u znaku jednog od simbola jeseni: Posjetitelji Lovrana uživaju u okusima i mirisima

'Ovo je stvarno ruglo, ustvari ovo je šteta da se ne iskoristi, ovo je prekrasan potencijal uz obalu, uz more', kažu građani. Turistički, djelatnici i općina nemoćni su. 'Svima je ovo sramota. Međutim kad se dođe na jedan nivo koji bi trebao odlučiti onda nastaje muk', rekao je Vojko Brubnjak, iz TZO-a Lovran.

Objekti su vlasništvo Liburnija rivijera hotela koji ih namjeravaju prodati čim se riješi vlasništvo te tvrtke. 'Na području Opatije još uvijek imamo niz većih objekata sa većim kapacitetom gdje nam je isplativost ulaganja kudikamo povoljnija', rekao je Kristijan Staničić, predsjednik Uprave 'LRH' d.d.

Lovran raspolaže ukupno s tisuću ležajeva a kada bi ovih osam objekata moglo biti u funkciji imali bi još toliko. Tek pedesetak kilometara južnije ista je slika. 'Spomenik kulture nulte kategorije, navodno čak i najljepše zdanje iz doba secesije na Jadranu propada. Još uvijek nije dobilo pravog gospodarstvenika ili vlasnika', rekao je Robert Manestar, crikvenički poduzetnik. I tako dok se ne riješe imovinsko pravni i ostali odnosi mnoga će mjesta poput Lovrana i Crikvenice imati svoje hotele duhova.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene