Hrvatsko ratno zrakoplovstvo slavi 26. rođendan. Ova proslava prolazi u svjetlu nabave novih borbenih aviona. No, čije ćemo kupiti i koliko će stajati hrvatske porezne obveznike - odluku o tome državni vrh mogao bi donijeti do kraja godine. Već sada se otvoreno govori da su u užem krugu Izraelci i Šveđani.

Galerija


Koplja se lome oko ponuđača za nove borbene zrakoplove, ali i oko toga trebamo li ih uopće ili ne. Suprotstavili smo argumente za i protiv.

Vezani članci Ivana Pezo Moskaljov (Foto: Dnevnik.hr) Oštra bura neka dere, ali s koronom vrag je odnio šalu: U sve smo čvršćem zagrljaju virusa \"Lud, zbunjen, normalan?\" Ekipa iz serije ''Lud, zbunjen, normalan'' prisjetila se zajedničkih trenutaka s najdražim Mustafom

Iz Centra za mirovne studije poručuju da ne trebamo biti vojna regionalna sila, dok je vojsci važno zadržavanje ratnog zrakoplovstva. Manje im je važno u koji će avion sjesti, a više da imaju u čemu obučavati mlađe kolege.

No, novac bi se možda mogao i bolje iskoristiti. Među projektima koji nikada nije dočekao kraj je i Sveučilišna bolnica, škola u Vukovaru o kojoj smo napravili na desetke priloga. Osim toga, primjerice, jedna rata za vojni avion mogla bi omogućiti liječenje djece oboljele od teških bolesti.

Oni koji kupuju u ovom poslu ne vide trošak, već investiciju. Na krilima novih borbenih aviona u državu stižu ulaganja, a s njima i nova radna mjesta

Pred starim Migovima je zaslužena mirovina. Obistine li se planovi, prva dva od ukupno 12 novih zrakoplova u Hrvatsku stižu 2020. godine.

Sve argumente za i protiv kupnje borbenih aviona možete pogledati u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr