Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon Pariza, Rima, Moskve...

Lokoti ljubavi od sada i u Zagrebu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I Zagreb se pridružio svjetskim gradovima koji na mostovima, ogradama ili u parkovima imaju lokote ljubavi. Oni simboliziraju zaključanu ljubav. Svoj lokot možete ostaviti na ogradi kraj Muzeja suvremene umjetnosti.

Pariz, Rim, Moskva, Seul, Ottawa, Sidne y- različiti kontinenti povezani ljubavnim lokotima. Nabrajanje stotinjak gradova potrajalo bi, no grad ljubavi postao je i Zagreb.

Pročitajte i ovo Valentinovo - 3 U braku 70 godina Tajna dugovječne ljubavi: "Lijepa mi je. Moja prva ljubav. Slušamo jedno drugo što je najvažnije" papa Franjo Upozorio na pornografiju Papa govorio o ljepoti spolnog odnosa: ''Seksualni užitak dar je od Boga''

'Lokoti simboliziraju zaključanu ljubav i ritual je da parovi nabave sebi jedan lijepi lokot. Stave ga zajedno na ovu ogradu, poljube se i bace ključić u rijeku ili neki drugi bezdan', kazala je pokretačica projekta Martina Nemet.

Pjevanje serenada pod prozorom ili recitiranje Shakesperaea kao simbole ljubavi, za Kristinu i Dalibora zamijenio je ljubavni lokot. Ideja je bila Daliborova. 'To je kao neki čin vezanja, početak novog života između nas dvoje', kazala je Kristina. Novi početak i zbog novog obiteljskog člana kojeg iščekuju ovih dana.

>> 'Nazvala sam oca i rekla mu da se u ponedjeljak udajem'

Ritual zaključavanja ljubavi počinje parom i graviranjem ili pisanjem njihovih imena, datuma, njima značajnih poruka. 'S nekakvom pripremom, sve zajedno treba 10-15 minuta da se ugravira', kazao je gospodin koji radi u željezariji.

Ograda kraj MSU-a, tako na prvi dan proljeća, postaje dio svjetskih parkova, mostova, građevina koje slave ljubav. 'Pa mislim, proljeće je buđenje života, a život je ljubav! Pozivam sve koji osjećaju ljubav prema partneru, roditelju, ljubimcu, da dođu i stave lokot', kazala je Tea Lončar koja je uz Martinu i Maju Maček pokrenula ovaj projekt.

Iza svakog lokota krije se jedna ljubavna priča. Iza svake priče znak jedne nove generacije zaljubljenih.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene