Prema neslužbenim rezultatima lokalnih izbora za gradonačenika Rijeke sljedeće četiri godine taj grad vodit će dosadašnji gradonačelnik Vojko Obersnel.


Riječki birači danas su po drugi put izašli na biračka mjesta  ne bi li dodijelili novi gradonačelnički mandat jednom od dva kandidata koja su prošla u drugi krug lokalnih izbora.

Vezani članci Zvijezda u Rijeci Obersnel se oglasio o napadima zbog zvijezde: "Ima nas više nego glasnih neofašista!" Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel (Foto: Dnevnik.hr) U znak prosvjeda protiv zvijezde riječkom dogradonačelniku razbijeni prozori: ''Bez partizana ovdje bi bila Italija''

Prema prvim neslužbenim rezultatima Vojko Obersnel odnio je pobjedu pred Hrvojem Burićem! Obersnel je upisao 67,67 % glasova birača, a Burić 40,37 %.

Podsjetimo, Vojko Obersnel, kandidat liste SDP-HNS-HSU-IDS-ARS-SDA HRVATSKE-SDSS i Hrvoje Burić, kandidat liste HDZ-HSS-HSP AS prije dva tjedna su izborili krug lokalnih izbora za gradonačelničku fotelju grada Rijeke.

>> Prvi nepotpuni rezultati drugog kruga lokalnih izbora!

Tada je Obersnel odnio 48,06 % glasova, a Burić 16,09 %. Iz utreke za gradonačelnika u prvom krugu ispali su Predrag Šustar (14,70 %), Nikola Ivaniš (10,72 %), Danko Švorinić (4,57 %) i Zvonko Čapko (3,11 %).

Birališta su, kao i u ostatku Hrvatske, bila otvorena od 7 do 19 sati. Državno izborno povjerenstvo objavilo je kako je u Rijeci do 16 sati na glasovanje izašlo 18,70 posto birača.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook