Kanader
Kanader Foto: MORH

U tijeku je sanacija požarišta na području Skradina, požar je lokaliziran u četvrtak ujutro oko šest sati, a tijekom gašenja lakše je ozlijeđen vatrogasac skradinskog DVD-a, izvijestila je Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ).


Nadomak zagrebačkog trgovačkog centra Arena Zagreb buknuo je požar trave i niskog raslinja.

Požar je zahvatio površinu od 2500 četvornih metara, a zasad je lokaliziran.

Vatrogasci su izašli na teren s dva vozila.

Požar kod Skradina

Dojava o požaru otvorenog prostora na području Žažvić- Cicvare kod Skradina, stigla je u Županijski vatrogasni operativni centar (ŽVOC) Šibenik oko 20:20 sati. Vatrom je zahvaćeno nisko raslinje i borovina na površini oko 60 hektara. 

Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 46 vatrogasaca sa 16 vatrogasnih vozila iz JVP Vodice i Šibenik, VZ Šibensko-kninske županije, IVP Šibenik, DVD Šibenik, Sveti Juraj Kistanje, Zaton, Zablaće, Pirovac, Dubravice, Bilice Skradin, Tisno i Vodice.

Jedan vatrogasac DVD-a Skradin ozlijedio je zglob noge te je zbrinut od strane HMP. Požar je u jednom trenutku zahvatio krovište napuštene kuće koje je ubrzo i sanirano. Požar je lokaliziran u šest sati, a sanacija i dežurstvo su u tijeku.

Međutim, još nije potpuno ugašen požar koji je prije tri dana izazvalo grmljavinsko nevrijeme na nepristupačnom području na Dinari.

Požar na području Polače u Podinarju

I dalje je aktivan požar na području naselja Polače u Podinarju u Šibensko-kninskoj županiji. Jučer je u gašenju sudjelovalo je ukupno 14 vatrogasaca sa sedam vatrogasnih vozila iz IVP Šibenik, JVP Knin, DVD Knin i Biskupija, a protupožarni zrakoplov Canadair CL-415 koji je bio upućen na požarište nije mogao djelovati radi jakog vjetra.

Tijekom noći i jutra na osiguranju požarišta angažirani su vatrogasci iz DVD Knin te je upućen jedan protupožarni zrakoplov Canadair.

Vatrogasac, ilustracija U požaru kod Omiša ozlijeđen vatrogasac: Gorjelo na više mjesta u Dalmaciji
Požar u Francuskoj VIDEO Dramatične scene: Vatra guta najpoznatiju vinsku regiju na svijetu

Dva požara na području Polače u Zadarskoj županiji

Sinoć oko 22:20 sati lokaliziran je požar na području Polače u Zadarskoj županiji, a sanacija i dežurstvo su u tijeku. Vatrom je bilo zahvaćeno nisko raslinje i borova šuma. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 19 vatrogasaca s 10 vatrogasnih vozila iz JVP Benkovac i Biograd na moru, VZ Zadarske županije, IVP Zadar, DVD Polača, Pakoštane -Vrgada -Vrana i Sveti Filip i Jakov.

Dvadesetak minuta iza ponoći zadarski vatrogasci zaprimili su dojavu o novom požaru oko jedan kilometar sjevernije od starog požara na području Polače. Požarom je bilo zahvaćeno nisko raslinje i poljoprivredne kulture (maslinici) na trenutno neprocijenjenoj površini.

Na intervenciji gašenja požara sudjelovali su JVP Benkovac, DVD Polača i DVD Općine Sukošan. Požar je lokaliziran u 1,14 sati, a sanacija i dežurstvo su u tijeku.

Osim kod Polače, zadarski vatrogasci gasili su požar i na području Vrane za koji je zaprimljena dojava u 22:40 sati. Na intervenciji je sudjelovalo 50 vatrogasaca s 20 vatrogasnih vozila iz JVP Benkovac, Zadar i Biograd na moru, VZ Zadarske županije, IVP Zadar, DVD-a Polača, Pakoštane -Vrgada -Vrana, Stankovci, Drage, Općine Sukošan, Biograd na moru i Sveti Filip i Jakov.

Tijekom jutarnjih sati radi pomoći u gašenju vatrogascima su upućeni zrakoplov Canadair CL-415 i zrakoplov Air Tractor. Požar je većim dijelom saniran, ali dva manja kraka požara su na teško pristupačnom terenu.

Vatrogasci dežuraju na požarištu

Iako je pod nadzorom vatrogasaca, i nadalje aktivan požar otvorenog prostora na Dugom otoku (brdo Zaglav) koji su jučer gasili vatrogasci iz IVP Zadar, SIVP Zadar i JVP Zadar i jedan protupožarni zrakoplov Canadair CL-415. Vatrogasci i dalje dežuraju na požarištu.

Na požaru otvorenog prostora na brdu Kotor kod Crikvenice jučer su na intervenciji gašenja i sanacije požarišta sudjelovali JVP Opatija i Crikvenica te DVD-a; Opatija, Lovran, Hreljin i Sušak. Tijekom noći na požarištu je dežuralo 12 vatrogasaca JVP Crikvenice, DVD-a Crikvenice, Novi Vinodolski i Bribir.

Kanaderi na servisu - 5 Dvojica radnika dala otkaz u državnoj tvrtki koja servisira protupožarne avione, jedan za Dnevnik Nove TV poručuje: "Ne želim više biti dio te kaljuže"
Kanader - 4 Dnevnik Nove TV doznaje: Još jedan radnik u ZTC-u dao otkaz, više ne želi biti dio svega

Požar na području Majkova

Jučer oko 14,30 sati JVP Dubrovačko Primorje zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Majkova, brdo Nepravić. Požarom je bilo zahvaćeno mješovito raslinje na trenutno neprocijenjenoj većoj površini u graničnom području s BiH.

Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 20 vatrogasaca sa pet vatrogasnih vozila iz JVP Dubrovačko Primorje, te dva protupožarna zrakoplova Canadair CL-415. Požar je pod nadzorom, (lokaliziran) na području Republike Hrvatske.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju