Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opasnost za građane

VIDEO Ljutiti čitatelj: Ne spuštaju rampu na pružnom prijelazu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan vozač autobusa snimio je prelazak vlaka na pružnom prijelazu prilikom čega rampa na prijelazu nije bila spuštena.

'Video sam snimio iz autobusa na prijelazu preko pruge gdje se vidi da djelatnici HŽ-a nisu spustili rampu, a jedan vlak prolazi bez zaustavljanja, dok je drugi uspio stati jer je sigurno vidio da nije spuštena rampa', napisao nam je čitatelj.

Pročitajte i ovo Ilustracija dobro proučite Važna obavijest HŽ-a! Nove izmjene u prometu, očekuje se znatno kašnjenje vlakova Žrtva željezničke nesreće Saša Maček (Foto: Dnevnik.hr) više od 110 nesreća Pukom srećom preživio udar teretnog vlaka: "Rekao sam mu: 'Pazi, tu ti je negdje pruga'. I onda nas je udarilo"

Ovaj pružni prijelaz nalazi se u selu Đeletovci kod Vinkovaca, a čitatelj kaže da je video snimio prije mjesec dana.

>> VIDEO Rijeka: Teretni vlak prošao nakon što je rampa podignuta

'Naglašavam da je to nova pruga rađena prošle godine i da se na ostalim prijelazima takve stvari događaju svakodnevno te da se čeka po pola sata, a vlaka nema', rekao nam je čitatelj u telefonskom razgovoru.

Iz udruge Vlakovi reagirali su na ovu snimku. 'Pogledajte opreznije i vidjet ćete da prometni znak signalizira približavanje vlaka (svjetli i zvučno se oglašava), polubranik bez motke koji još nije u funkciji također je spušten s obzirom da se uključuje na nagaz vlaka, a kao mjera predustrožnosti vlak smanjuje brzinu i dok se strojovođa vlaka uvjeri da su cestovna vozila stala dalje nastavlja vožnju - dok cestovni prijelaz ne dobije uporabnu dozvolu', stoji u emailu poslanu Dnevnik.hr-u.

Ukoliko i vi imate sličnu snimku s nepravilnostima na putnim prijelazima pošalje nam video s kratkim opisaom na moj.report@novatv.hr.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene