Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prava katastrofa mogla se jučer dogoditi na pružnom prijelazu Meja.


Teretni vlak koji je išao iz Rijeke u pravcu Zagreba preko pruge Meja, na cesti Gornje Jelenje - otok Krk, prošao je jučer oko 16 sati preko pružnog prijelaza nekoliko trenutaka nakon što se podigla rampa.

Vezani članci Nesreća u Svetom Petru u Šumi Užas u Istri: Vlak naletio na automobil i zanosio ga nekoliko metara. Još se ne zna težina ozljeda vozača Biciklist Nestrpljivi mladić zamalo poginuo na pruzi jer nije čekao da se podigne rampa

'Bio sam prvi u koloni na pružnom prijelazu, i rampa je bila spuštena, no nije bilo svjetlosnih signala. Uskoro se rampa podigla, i već sam upalio automobil i namjeravao krenuti, kada je 'protutnjao teretni vlak', ispričao je čitatelj Dnevnik.hr-a, koji nam je poslao i snimku.

Prijelaz bio u kvaru

O navedenoj situaciji očitovali su se i iz Hrvatskih željeznica. kažu da je spomenuti željezničko-cestovni prijelaz jučer bio u kvaru, od 16.50 do 17.55.

U takvom se slučaju strojovođa upozorava na to da osiguranje željezničko-cestovnog prijelaza nije u pogonu. Sukladno našim internim propisima, tada strojovođa obavezno zaustavlja vlak ispred željezničko-cestovnog prijelaza. Kada se uvjeri u to da ni s jedne strane ne nailazi ni jedno cestovno vozilo, uz snažno zvučno upozorenje pokreće vlak i nastavlja vožnju', stoji u odgovoru na naš upit koji potpisala Mihaela Tomurad Sušac, šefica Korporativnih komunikacija HŽ-a.

Dodaje kako postoji mogućnost da, kao na fotografiji, vlak doista prolazi dok su polubranici dignuti, ali to je regulirano gore opisanom postupkom. Iz HŽ-a poručuju kako su nakon prijave kvara na spomenutom željezničko.cestovnom prijelazu dežurne ekipe su izašle na teren, te je kvar saniran.

Naš čitatelj nam je pak rekao kako na pružnom prijalazu nije vidio strojovođu niti bilo koju drugu službenu osobu koja bi upozorila na prolazak vlaka uz dignutu rampu.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.