Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što sad?

Ljudi koji su ostali bez domova u potresu tri godine su proveli u hostelu: Sad su dobili loše vijesti, ali oglasilo se Ministarstvo

Hostel Arena
Hostel Arena Foto: Cropix
Stanovnici Zagreba koji su ostali bez domova u potresu tri su godine bili smješteni u hostelu Arena. Sad se moraju iseliti iz njega.

Reporterka Dnevnika Nove TV Matea Ćorić dobila je informaciju da su Zagrepčani koji su ostali bez svojih domova u potresu, i koji su već više od tri godine u Hostelu Arena dobili obavijest da se moraju iseliti do ponedjeljka.

Pročitajte i ovo Mjesto nesreće u kojoj je sudjelovao Mario Banožić - 4 Iz minute u minutu Novi detalji odluke o razrješenju Banožića: "Kad su činjenice utvrđene, nije bilo dileme"

"Kako doznajemo, država više nema novaca da im plaća najam", rekla je Ćorić.

Iz Ministarstva graditeljstva su kasno poslijepodne odgovorili da su u postupku zbrinjavanja korisnika Hostela Arena koji ostvaruju pravo na obnovu temljem Zakona o obnovi zgrada oštećenih potresom, a domovi im još nisu obnovljeni. "Korisnici se smještaju u državne stanove u kojima su oslobođeni plaćanja režija i najma do obnove njihovih vlastitih nekretnina.
Dakle, svi koji imaju oštećene nekretnine i ostvaruju pravo na obnovu biti će zbrinuti", poručili su iz Ministarstva.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene