Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši SDP-ovac i predsjednik Hrvatskog društva ekonomista Ljubo Jurčić osniva političku stranku, koja bi se mogla zvati 'Napredna Hrvatska' i svoj politički rad zasnivati na gospodarskom razvoju države te kroz to rješavanju socijalnih problema.


'Napredna Hrvatska' jedno je od imena koja se tek razmatraju, no tim bi imenom na neki način odgovorili na Hrvatsku koja se trenutno kreće prema nazad, izjavio je danas Jurčić, dodavši kako bi se u registraciju stranke moglo krenuti već krajem godine.

Vezani članci Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) Grabar-Kitarović: "Iz života ljudi treba izbaciti pojmove minimalne plaće ili dječjeg doplatka" Tia Mamić (Foto: Instagram) Od udaje za Mamića, Tia je nestala iz javnosti, no salon u kojem se sređuje često objavljuje njezine fotke

>> Mirela Holy na osnivačkoj skupštini slavila s orasima i orahovcem

Oko sebe je, kaže, okupio dio društva s kojim je 2011. bio na parlamentarnim izborima, ali i dio onih kojima je dao potporu na posljednjim lokalnim izborima. Poticaj za sazivanje inicijalnog odbora za organizirano političko djelovanje dalo mu je 500-tinjak suradnika, kolega i simpatizera Hrvatske ekonomske inicijative.

Ciljevi su mu, kaže, stati na kraj visokoj nezaposlenosti, povećati plaće i mirovine te povećati domaću proizvodnju s naglaskom na sektor izvoza. To bi bio temelj rješenja socijalnih problema i vraćanje samopoštovanja hrvatskih građana, poručio je Jurčić, dodajući kako se neće previše baviti niti poviješću niti religijom iako, ističe, duboko poštuje ulogu vjere u razvoju hrvatske kulture i društva.

Najuži tim suradnika čini 25 ljudi, među kojima je velik broj doktora prirodnih znanosti, no ima i pravnika i doktora prava, teologa i drugih. Među njima su i njegova suradnica geoekonomistica Jasna Plevnik, vlasnik Podravskog lista Mladen Švaco, zastupnik Skupštine Požeško-slavonske županije Jozo Gavran i drugi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook