Osnova projekta je sedmodnevni boravak djece u Parku prirode Telašćica, a misija projekta je popularizirati kreativni rad, stvaralaštvo i svrsishodno angažiranje u slobodnom vremenu.


Zajednica tehničke kulture Zadarske županije u suradnji s Javnom ustanovom Park prirode Telašćica već četvrtu godinu zaredom uspješno organizira Ljetnu školu zajednice tehničke kulture - Telašćica 2017. Škola će se odvijati od 16.6. do 22.6., a sudjelovat će odabrani učenici od petog do osmog razreda osnovnih škola iz Zadrske županije, djeca koja su postigla školski uspjeh sudjelujući na natjecanjima iz raznih predmeta.

Vezani članci Tjedan odmora vrijedan - 9 Počeo Tjedan odmora vrijedan: Doznajte u kojim sve atrakcijama diljem Hrvatske možete uživati po znatno nižim cijenama Dinaridi: Vožnja kroz prirodne ljepote - 1 Motociklisti u utrci na Dinari otkrivali prirodu, ali i probleme: „Dva su uvijek ista – požari i minska polja…“

Osnova projekta je sedmodnevni boravak djece u Parku prirode Telašćica u kojem 6 različitih udruga Tehničke kulture organizira zanimljiv, zabavan i edukativan program za djecu i to u neposredno prirodnom ambijentu. U ovogodišnji program uključen je niz udruga: Ronilački klub "KPA Zadar", Radio klub "Zadar" i Aeroklub "Zadar", Foto kino video klub "Zadar", Hrvatska gorska služba spašavanja – Stanica Zadar te Astronomsko astronautičko društvo "Zadar".

Učenići će se moći upoznati s načinima konzervacije i restauracije arheoloških podmorskih artefakata te sudjelovati u istraživanju i čišćenju amfora, upoznati se s ronjenjem kroz predavanje i praktične vježbe te prusustvovati pokaznom ronjenju i sudjalovati u malom tečaju plivanja s monoperajom. Brodom će razgledavati klifove, otočiće Veliki Garmenjak, Mali Garmenjak, Tanjurić i Sestrica.

Nadalje, moći će se upoznati s osnovama radioamaterizma i goniometrije, nakon čega će biti organizrano i amatarsko natjecanje. Potom će moći upoznati osnove fotografije i filma te fotografiranja i snimanja, a praktična nastava odvijet će se na svjetioniku Veli rat i plaži Sakarun.

Prisustvovat će vježbi spašavanja unesrećenog na nepristupačnom terenu i sudjelovati u tečaju penjanja na stijenu u napuštenom kamenolomu, a u sklopu astronautike izrađivat će i lansirati rakete s padobranima te na vidikovcu Grpašćak promatrati nebo uz stručno objašnjavanje. Ove godine škola je obogaćena i za program Aerokluba "Zadar" koji će učenike upoznati s modelarstvom.

Misija projekta je popularizirati kreativni rad, stvaralaštvo i svrsishodno angažiranje u slobodnom vremenu te probuditi interes za uključivanjem u neke od udruga.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju