Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Maržić i Kulušić pušteni

Livljanić, Pripuz i Filipi ostaju iza rešetaka: "Sudac je odbio naše argumente"

Aktualno Galerija Kampovi - 2 Kampovi - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Kampovi - 1 Kampovi - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Kampovi - 1 Kampovi - 1 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Kampovi - 2 Galerija 1/4 >>
Kontroverzni poduzetnik Zoran Pripuz, bivša županijska službenica Neda Livljanić i poduzetnik Dario Filipi ostaju iza rešataka. Odlučio je to kasno sinoć sudac istrage Županijskog suda u Splitu. Uz njih su u četvrtak u velikoj akciji pod nazivom "Kampovi" koju su proveli USKOK i policija uhićene još dvije osobe, ali su puštene da se brane sa slobode.

Nakon ispitavanja u USKOK-u osumnječni trojac kasno poslijepodne pojavio se i pred sucem istrage. On im je odredio ostanak iza rešetaka zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

"Mi smo u raspravi na ročištu iznijeli čitav niz argumenata koji su trebali spriječiti mjeru određenja istražnog zatvora kao najrepresivniju mjeru. Sudac je odbio naše argumente i mi ćemo u ovoj fazi postupka odgoditi pisanje žalbe kako bi došli što prije u poziciju da se svjedoci ispitaju i da se stvore pretpostavke da moja branjenica izađe na slobodu", rekao je Krešimir Škarica odvjetnik prvookrivljene Nede Livljanić.

U rješenju o istrazi navedeno je pet svjedoka tako da bi u zatvoru mogli provesti i manje od mjesec dana. Bivša službenica županijskog ureda za turizam je prvookrivljena. Tereti je se da je izdavala i potpisivala rješenja za ilegalni kamp koji je u murterskoj uvali Čigrađa ilegalno gradio Zoran Pripuz.

Pročitajte i ovo Ilustracija pokušaj ubojstva Policija otkrila detalje drame kod naplatnih kućica: Muškarac koji je pokušao pregaziti sunarodnjake nije bio sam u vozilu

"Međutim mi nismo utvrdili da bi nekome nastala šteta i da bi netko drugi na tome zaradio. Faza istrage je u tijeku i vidjet ćemo kako će sve ići do podizanja optužnice", dodao je Škarica.

Njezin potpis nalazi se i na rješenju za kamp u Primoštenu koji je Inspektorat zatvorio zbog niza nepravilnosti i oduzeo mu zaradu od devedeset i tri tisuće eura od prethodne dvije sezone. Podršku na Facebooku dobila je od saborskog zastupnika Franka Vidovića kao i primoštenskog načelnika Stipe Petrine, inače velikog borca protiv korupcije.

"Podrška Nedi. Bar sam joj ovoliko dužan za sve šta mi je pomogla. Neda je Bila jedini pristupačni i profesionalni službenik na kojega sam naišao i nikad nije dala ni naslutiti da joj se usluge ekstra plate. Za mene nitko nije kriv dok mu se ne dokaže krivnja. Vjerujem u Nedinu čestitost i poštenje, i iskreno se nadam da će i iz ove bitke izaći jaka", poručio je.

Pročitajte i ovo Martin Šumanovac, svinjogojac, Bošnjaci blokada u Slavoniji Svinjogojci ne odustaju od zahtjeva, stiže i podrška iz Zagreba. Prosvjednici prozvali one koji su se sastali s ministricom: "Izdali su hrvatski narod"

U ovoj fazi istrage, na slobodu su pušteni Eduard Maržić, nekadašnji predsjednik Hrvatske udruge kampova i Boris Kulušić, lokalni ugostitelj i poduzetnik, izvijestio je reporter Dnevnika Nove TV Ivan Čorkalo.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene