Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Analiza za 2013.

Lista PROPALIH SVJETSKIH DRŽAVA: Doznajte koja je Hrvatska!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema analizi Fonda za mir Hrvatska je na 135. mjestu prema 'indeksu propalih država 2013.' S tom pozicijom Hrvatska se svrstala u grupu 'stabilnih' država.

Prema 'indeksu propalih država 2013.' najuspješnija i najuređenija država na svijetu je Finska s 18 bodova. Nakon nje najuređenije su Švedska, Norveška, Švicarska i Danska.

Pročitajte i ovo Očekuje se dobra predsezona Za Uskrs se očekuje više od 100 tisuća dolazaka Očekuje se dobra predsezona: Broj rezervacija premašuje rekordnu 2019. Ilustracija zaostajemo za prosjekom Objavljeni su podaci o BDP-u, izjednačeni smo s Mađarskom i na začelju smo EU-a

Hrvatska se sa 54,1 bodova svrstala na 135. mjesto te spada u grupu stabilnih zemalja, na temelju indikatora iz socijalne, ekonomske, političke i vojne sfere. Hrvatska je na ljestvici ispred Crne Gore, dok su Bosna i Hercegovina i Srbija u kategoriji 'država u opasnosti'. Slovenija je pak na visokom 16. mjestu, među najuređenijim državama.

>> Popis NAJSIGURNIJIH ZEMALJA na svijetu - evo gdje je Hrvatska!

>> FOTO Na 'špijunskoj karti' Hrvatska je označena zelenom bojom!

Među najnestabilnijim zemljama su Somalija, Kongo, Sudan, Južni Sudan i Čad. I dok je među 20 najbolje ocijenjenih zemalja 16 europskih, među 20 najlošije ocijenjenih zemalja nalazi se 15.

U analizi su se ocjenjivale stvari poput siromaštva, ljudskih prava, zadovoljstva građana, ekonomskog razvoja, legitimnosti i sigurnosti države.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene