Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Srbija je - crna rupa

FOTO Na 'špijunskoj karti' Hrvatska je označena zelenom bojom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedina zemlja označena crnom bojom na karti svijeta koja bojama razlikuje intenzitet kojim ih NSA nadzire je - Srbija.

Top vijest u svijetu posljednjih dana ona je ona o nadzoru korisnika interneta od strane NSA-e. National Security Agency razvila je snažan alat kojim je samo tijekom ožujka ove godine presrela 97 bilijuna digitalnih podataka o telefonskim pozivima i razmijenjenim porukama diljem svijeta.

Pročitajte i ovo Potraga za nestalom djevojčicom Dankom Nastavlja se potraga Otkriveni sumnjivi detalji nestanka malene Danke, ispred vikendice je bager: "Čudno je trenutno sve" Nenad Periš i nestala djevojčica velika potraga u Boru Otac Mateja Periša poslao dirljivu poruku obitelji nestale djevojčice

Britanski Guardian domogao se karte svijeta na kojoj je različitim bojama prikazano koliki je nadzor vršen nad digitalnim podacima u kojoj zemlji. Jedina zemlja označena crnom bojom je Srbija, piše Blic. Srpski mediji dodaju kako to znači da je Srbija zemlja u kojoj se presrelo zanemarivo malo digitalnih podataka.

Radi li se o tome ili je Srbija jednostavno zaboravljena pri kreiranju ove karte, svejedno je, jer i jedna i druga teorija dovode do istog zaključka - Srbija očito NSA-i nije interesantna.

I dok je Srbija označena crnom bojom, Hrvatska, BiH i Crna Gora označene su zelenom što označava viši stupanj nadzora dok je Kosovo označeno narančastom bojom što znači da ih nadziru više od okolnih zemalja, tj. da ih nadziru jednako kao i Indiju, Kinu i Egipat.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene