Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Bez milosti

Linić o pečaćenjima: 'Sramota ste za hrvatski turizam, doći ćemo do vaših novaca!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar financija Slavko Linić u razgovoru za Dnevnik Nove TV odgovorio je kritičarima koji smatraju da je usred sezone sramotno zatvarati objekte po obali.

Nakon što su posjetitelje Carpe Diem Beacha dočekala zapečaćena vrata, i u vodičkoj se Haciendi umjesto glazbe čuju samo cvrčci. No, ministar financija Slavko Linić je ustrajan.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nepravilnosti u poslovanju FOTO Poreznici zapečatili štandove na šibenskoj tržnici Slika nije dostupna Tema dana Kako komentirate odluku poreznih inspektora da zatvore hotel?

>> Poreznici zatvorili i Haciendu u Vodicama!

'Onaj tko vara proračun mora znati da vara građane Hrvatske i da milosti prema njima neće biti, a priče o tome da se šteti turizmu... Da, to se slažem. sramota su za hrvatski turizam. To su ljudi koji kradu, uzimaju, pune svoje džepove. Ja im poručujem: Osim što ste sramota za hrvatski turizam, budite uvjereni da ću vam pregledati imovinu, doći ćemo mi do vaših novaca. Što ih prije očistimo, prije ćemo imati ugledniji turizam bez ovakvih neodgovornih ljudi', kaže ministar Linić.

Koristi od fiskalizacije, kaže ministar, višestruke su. 'Čistimo s tržišta, ali još će trebati dugo vremena, sve one koji su bili nemoralni, koji nisu plaćali poreze. Svi oni koji su bili ozbiljni i plaćali imaju više posla, rade kvalitetnije, zapošljavaju više ljudi', kaže Linić.

A baš zbog stroge provedbe fiskalizacije rezultati se vide i u osobnoj potrošnji. Nakon što je u prva četiri mjeseca ona bila negativna, posljednja dva ušla je u 'zeleno' pa se u lipnju ove godine u odnosu na lipanj prošle trošilo 2,7 posto više.

'Građani ocjenjuju da se vrijeme polako mijenja, da se stabiliziraju i jednostavno nešto više mogu trošiti i to je razlog da trgovina raste', pojašnjava ministar Linić.

U Hrvatskoj raste potrošnja, a u eurozoni BDP. Hrvatski je BDP u prvom tromjesečju pao za 1,5 posto, a zadnji put kad je rastao bilo je to 0,2 posto i to u mandatu prošle Vlade.

Kako će se kraj recesije u eurozoni odraziti na domaće gospodarstvo, ministar kaže, nezahvalno je prognozirati. 'Najbolje je ne prognozirati, nego pokušati pokrenuti investicije, aktivno raditi, tražiti disciplinu i tog trenutka moguće je da bude na nuli', kaže Linić.

Investicije bi pokrenule i posrnulu građevinu koja je u svibnju pala za čak 8,6 posto u odnosu na svibanj prošle godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene