Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar financija Slavko Linić izjavio je u Ronjgima, kraj Rijeke, na SDP-ovu skupa u povodu Međunarodnog praznika rada, kako se organizatora današnjega sindikalnog prosvjeda u Zagrebu ne boji niti im pridaje važnost.


Bitno je tko što govori i tko šalje poruke, a ako to šalju sindikalni čelnici, među kojima je Vilim Ribić, ne vjerujem im jer su to osobe pune netolerancije, mržnje i osobne frustracije, kazao je Linić.

Vezani članci Peđa Grbin, predsjednik SDP-a Grbin o čišćenju unutar SDP-a: ''To nisu lake niti popularne odluke'', oglasili se i izbačeni članovi: ''On nikada nije bio moj izbor'' Peđa Grbin, SDP Čistka u SDP-u: Rajko Ostojić, Maras, Brumnić i Vukas isključeni iz stranke. Oglasio se Gordan Maras: "Nikada svoje stavove neću prodati za bilo čiju naklonost"

>> VIDEO Dvadeset tisuća sindikalnih zvižduka premijeru i Vladi: 'Nije nas okupila oporba, nego jad i bijeda!'

Na prosvjednom skupu na Trgu bana Jelačića, u središtu Zagreba, u organizaciji pet sindikalnih središnjica okupilo se, prema novinarskim procjenama, oko 20 tisuća prosvjednika iz cijele Hrvatske.

Na novinarsko pitanje o davanju podrške sindikalnim prosvjedima političkih stranaka desne političke orijentacije te Crkve, Linić je odgovorio protupitanjem: 'Što su oni radili proteklih deset godina?'

Nitko od njih nije rekao ništa o osiromašivanju u proteklom razdoblju. Mi ne plačemo ni galamimo nego popravljamo uništeno, izjavio je ministar Linić.

Ocijenio je da hrvatski građani imaju pravo biti razočarani jer loše žive, dodavši da se ne može sve riješiti u nekoliko mjeseci. Trebat će nam možda još deset godina da sve popravimo, ustvrdio je. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook