Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepravomoćna presuda

Liječnici mu zaboravili izvaditi gazu iz koljena, mjesecima se mučio. Dobio odštetu 16 tisuća kuna

Operacija, ilustracija - 1
Operacija, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr
Z. M. iz Slavonije 268 dana hodao je s komadom gaze veličine 1,5 s 1,5 centimetara u koljenu. Gazu su zaboravili izvaditi liječnici splitske bolnice gdje je bio na operaciji. Muškarac je trpio bolove više od osam mjeseci dok mu gaza nije "provirila" iz koljena.

Nakon što je izašao iz bolnice Z. M. je imao problema s kretanjem jer je trpio stalne bolove u operiranom koljenu, a nakon pokušaja razgibavanja bol bi se pogoršala. Bol je pratio osjećaj da se nešto nalazi u koljenskoj jami, ali ni nakon što je obišao kirurge, vaskularne kirurge i ortopede te obavio preporučena snimanja nije dobio odgovor ni pomoć. Tek 2. rujna 2018. gaza je sama izvirila s desne strane koljena i tad je upućen na novu operaciju.

Pročitajte i ovo Medicina Velika stvar U Hrvatsku je stigla najveća svjetska senzacija iz područja medicine - robotski par Da Vinci i Mona Lisa Španjolski premijer Pedro Sanchez i portugalski premijer Luis Montenegro Predlažu rješenje s dvije države Sanchez skuplja glasove za priznanje Palestine: Irska i Norveška za, Portugal suzdržan

"Još uvijek sam na bolovanju i dok ujutro razgibam nogu, boli me užasno. Noga me i dalje boli i jedva ju savijem, a navečer me grčevi "ubijaju". Sreća, živa glava je ostala, ali da je dobro - nije", rekao je Z. M., kojem je dodijeljena odšteta od 16.135 kuna s kamatama, za Glas Slavonije.

Z. M. je radio u TD-u Đuro Đaković Montaža d.o.o. u luci Ploče kad se ozlijedio na radu 4. prosinca 2017. Pri padu s visine od 4,5 metara između čelične konstrukcije zadobio je iščašenje desnog koljena s ozljedom pripadajuće arterije. Nakon operacije oporavak je nastavio u bolnici u Slavonskom Brodu no bol u koljenu se nastavila, a na mjestu operacijskog drena izlazio mu je gnoj.

"Prema nalazu i mišljenju vještaka kao posljedica liječničke pogreške ostavljanjem tupfera procjenjuje se 70 posto u odnosu na KBC Split odnosno tuženika, dok preostali dio odgovornosti je na liječenju u Općoj bolnici u Slavonskom Brodu i Kliničkom bolničkom centru Osijek, kada je utvrđeno da se strano tijelo nalazi u desnoj nozi tužitelja i isto odstranjeno učinjenom operacijom tek 6.rujna 2018.", navodi se u obrazloženju nepravomoćne presude Općinskog suda Slavonski Brod prema kojoj Z. M. splitska bolnica mora platiti 16.135 kuna odštete s kamatama, te 13.242,50 kuna troškova parničnog postupka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene