Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Majka i dijete su dobro

Iz Svetog Duha oglasili se o mučnom slučaju: Protiv kirurga ćemo pokrenuti disciplinske mjere, a pacijentici smo se ispričali

operacija
operacija Foto: Getty Images
Iz KB Sveti Duh priopćili su kako je pacijentica isti dan operirana, a u najkraćem roku ispravit će i uočene nedostatke u vođenju medicinske dokumentacije.

Protiv kirurga koji je na hitnoj operaciji carskog reza 12. srpnja pacijentici u trbuhu nakon operacije ostavio sterilnu kompresu, Klinička bolnica Sveti Duh pokrenut će disciplinske radnje, priopćili su u srijedu iz bolnice.

"I prije same prijave, Klinika je prepoznala pogrešku kirurga te poduzela sve potrebne radnje kako bi se problem riješio. Bolnica je ujedno uputila ispriku pacijentici", rekli su iz bolnice te dodali kako je pcijentica isti dan operirana, a prije tri dana ona i dijete otpušteni su iz bolnice.

Pročitajte i ovo Predsjednik Zoran Milanović Objavio i dnevni red Predsjednik Zoran Milanović podnio zahtjev za izvanrednu sjednicu Hrvatskog sabora

O događaju je KB Sveti Duh, kažu, odmah izvijestila Ministarstvo zdravstva.

"Tijekom operacijskog zahvata i poslije operacijskog perioda kirurg počinio grube povrede obaveza iz radnog odnosa, a utvrđeni su i propusti u vođenju medicinske dokumentacije. Potrebno je, također, u najkraćem roku ispraviti uočene nedostatke u vođenju medicinske dokumentacije", priopćilo je Povjerenstvo za unutranji nadzor i predložilo da se protiv kiruga pokrenu disciplinske radnje", kažu iz KB Sveti Duh.

Pročitajte i ovo Zdravko Mamić nepravomoćna presuda Lagao da je rođak Zdravka Mamića i skaut u Dinamu pa od ljudi dobio 210.000 eura: Evo što im je sve obećao

Na upite o imenovanju v.d. ravnatelja/ice, nakon što je Ana-Maria Šimundić podnijela neopozivu ostavku na to mjesto, odgovorili su kako će sjednica Upravnog vijeća biti održana u četvrtak, a na dnevnom redu je i imenovanje v.d. ravnatelja/ice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene