Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Sami snose troškove

Liječnici su ovom mladiću spasili život metodom koju HZZO ne priznaje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako se bolnica Merkur nije našla pri vrhu liste najboljih bolnica koju je nedavno objavio Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje - njezini liječnici stalno pomiču granice. Tako je tim liječnika predvođen docentom Vinkom Viđakom spasio život 20-godišnjem mladiću oboljelom od teške tromboze. Zahvat je to koji je prvi put izveden u Hrvatskoj na tako mladoj osobi.

Marin nas je u svojoj bolesničkoj sobi dočekao s osmijehom na licu. A prije samo nekoliko dana, život mu je, zbog teške tromboze - bio ozbiljno ugrožen. 'Ako se ne zaustavi napredovanje tromba i ako se ne riješi prijeti sa plućnom embolijom, naglom smrću ili sa trombozom bubrežnih vena i otkazivanjem rada bubrega', kaže kardiolog Darko Počanić.

Pročitajte i ovo Benjamin Netanyahu dijagnosticirana hernija Netanyahu ide na operaciju, vlast privremeno preuzima zamjenik premijera Trudnica - 3 Poznato stanje bebe Liječnik o smrti mlade rodilje na Svetom Duhu: "To je jedan od vodećih uzroka smrti tijekom porođaja"

No, tim liječnika sa zagrebačkog Merkura, predvođen docentom Viđakom, izveo je opsežan zahvat te uklonio opasne ugruške. 'Radili smo nešto što danas HZZO ne priznaje. Takva metoda liječenja nije na listi HZZO-a i praktički moj tim je to radio i ostali 2 dana, a za HZZO praktički mi kroz administraciju, možda ništa nismo radili', kaže Vinko Viđak, predstojnik Zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju.

Na ovom odjelu leži prvi hrvatski pacijent bez srca!

Pa će tako troškove u iznosu od gotovo 60 tisuća kuna bolnica morati platiti sama. No, za Upravu bolnice i ove odvažne liječnike - to je bilo najmanje važno.

'To je jedan primjer i humanosti i dobrote, ponajprije profesionalnosti doktora, tako da stvarno nemam riječi. Eto... spasili su mi život', kaže Marin Sardelić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene