Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"loše napisan"

Taksisti bijesni zbog prijedloga novog zakona, a ministru je prigovorio i vlastiti stranački kolega

Buka oko novog zakona o taksijima (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Buka oko novog zakona o taksijima (Foto: Dnevnik.hr) - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Buka oko novog zakona o taksijima (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Buka oko novog zakona o taksijima (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Buka oko novog zakona o taksijima (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Buka oko novog zakona o taksijima (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr Buka oko novog zakona o taksijima (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Buka oko novog zakona o taksijima (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/4 >>
Bura oko nacrta novog Zakona o prijevozu u cestovnom prometu ne stišava se. Primjedbu na prijedlog Butkovićeva ministarstva uputio je i njegov stranački kolega – dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

Nacrt Zakona o prijevozu u cestovnom prometu, tvrde taksisti, loše je napisan.

Pročitajte i ovo Gužva na zagrebačkoj obilaznici - 1 ogromna gužva FOTO Kilometarska kolona na zagrebačkoj obilaznici: "Ovo je užas, stojimo. Od Prečkog mi je trebalo čak 50 minuta" Policija; ilustracija - 2 Pravila su ista za sve Dvije skupine vozača su pod posebnim nadzorom policije: Dnevnik Nove TV otkriva zašto

"Izračun cijene se mora vršiti pomoću taksimetra, a ne putem aplikacije, zato što u Hrvatskoj postoji zakon o mjeriteljstvu i prema njemu je taksimetar mjerni uređaj", rekao je Božo Miletić, predsjednik Udruženja taksi prijevoznika pri HGK-u.

Gradonačelniku Dubrovnika smeta što bi, kako tvrdi, po novom zakonu bilo tko iz Hrvatske s licencom mogao doći i voziti taksi u Dubrovniku.

"Smatramo da bi navedeno izazvalo kaos i u prometu i u obavljanju te djelatnosti te je naš prijedlog resornom ministarstvu da se, umjesto područja cijele Hrvatske, svede sve skupa na područje županije", rekao je Mato Franković, gradonačelnik Dubrovnika.

Franković je rekao kako s ministrom Butkovićem nije razgovarao.

"To nije stav protivan ministrovu ili stavu Vlade. To je sugestija za poboljšanja zakona... Sa sugestijom se slaže i gradonačelnik Splita", dodao je.

Gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara u srijedu nije imao komentara. Ipak, Frankovićeve sugestije pozdravljaju taksisti.

"Od taksi prijevoznika bi se napravilo nomade. Tijekom sezone bi svi bili na moru, a zimi bi svi išli u unutrašnjost", rekao je Miletić.

Zakonom se namjerava liberalizirati autotaksi-usluga

Primjedbe je dao i Uber. Stavovi gradonačelnika, kažu, stvar su politike u koju se ne žele miješati.

"Ovaj prijedlog zakona nije u skladu s našim prijedlogom. Međutim, smatramo da je dobar smjer k modernoj europskoj regulativi... Moderna tehnologija omogućava vozaču da se snađe na cesti, bio tu prvi ili stoti put", rekao je Davor Tremac, direktor Ubera Hrvatska.

Cilj je zakona liberalizacija autotaksi-usluga pomoću jednakih uvjeta za rad svima i bez ograničavanja broja dozvola te omogućavanjem sigurnijeg, dostupnijeg, kvalitetnijeg i jeftinijeg prijevoza, poručuju iz Ministarstva.

Buka oko novog zakona o taksijima (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Buka oko novog zakona o taksijima (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr

O prijedlozima i komentarima Ministarstvo će se očitovati do kraja siječnja.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene