Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Letica protiv ispraznih stranačkih svađa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nezavisni zastupnik u prošlom sazivu Hrvatskog sabora Slaven Letica ocijenio je kako su Saboru više nego ikad potrebni neovisni zastupnici koji govore i glasuju bez straha i po svojoj savjesti, umjesto onih kojima naređuju stranački i saborski šefovi.

'Građani u nedjelju sami odlučuju o tome tko će sjediti u tom 'visokom domu' i zato je važno da se odluče za neovisne ljude, a ne stranačke poslušnike', poručio je Letica iz prazne Velike vijećnice u Hrvatskom saboru, gdje danas vlada, kako kaže, 'blažena tišina', umjesto ispraznih stranačkih svađa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Program obnove Zagreba Kregar i Srića predstavili Nezavisnu listu Slika nije dostupna Sanader: HDZ ima veću podršku nego što javnost zna

Naglasio je da, osim što moraju biti oslobođeni stranačke stege, zastupnici moraju biti neovisni i od stranog kapitala, organiziranog kriminala te korumpirane državne uprave.

Letica je naveo kako je u protekle četiri godine u Saboru 'govorio istinu i samo istinu' napominjući kako će i nadalje 'podržavati lijeve i desne, moćne i nemoćne, svako stajalište koje je u skladu s općim dobrom'.

Obećao je i da će se zalagati za neovisnost Hrvatskog sabora u odnosu na Vladu RH.

Letica, koji na izbore izlazi pod sloganom 'Nezavisna lista Slavena Letice ZA bolji Sabor', pozvao je građane da daju podršku njegovoj listi, pod brojem 22, u 1. izbornoj jedinici.

'Sabor bi morao postati forum koji ozbiljno i odgovorno raspravlja o temama od vitalnog interesa za ljude, narod i državu - tvornica dobrih zakona', kaže Letica u svom programu i ističe da će se zalagati za izravni izbor zastupnika, radikalnu izmjenu saborske procedure, ali i ukidanje TV prijenosa.

Letica smatra da bi trebalo smanjiti duljinu trajanja rasprava,
zabraniti replike među zastupnicima istog kluba, dok bi, kako navodi, hitni postupak trebao biti iznimka, a ne često pravilo kao što je to danas.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene