Je li zdravstveno stanje susjede narušeno zbog Medinog lajanja znat će se tek nakon vještačenja, a ono mi moglo stajati čak 25 tisuća kuna.


Najpoznatiji lajavac u Hrvatskoj, opet je u središtu pozornosti. Na sudu u Puli, u petak je mišljenje o zdravstvenom stanju susjede, dala struka. Je li ono narušeno zbog preglasnog Mede, znat će se tek nakon vještačenja, koje bi moglo stajati čak 25 tisuća kuna.

Vezani članci Otac Juliana Assangea ispred plakata u Londonu Odluka o izručenju Assangea SAD-u nakon predsjedničkih izbora: Prijeti mu 175 godina zatvora Zdravko Mamić i Đuro Sessa (Foto: Pixsell) Predsjednik Vrhovnog suda odbio uvjete Zdravka Mamića: ''Nema razloga za emisiju Želje i pozdravi''

Ispred suda Medin vlasnik nije mogao sakriti suze. Sud predlaže mjerenje Medina laveža.

Laje li Medo preglasno, još uvijek se ne zna. To će utvrditi vještačenje koje može trajati nekoliko dana ili čak tjedana. Cijena tvrtke koju je sud predložio, previsoka je za Šimunoviće. U roku od 8 dana mogu pronaći povoljniju ponudu.

'Previše mi je ovo 22 tisuće na jedanput, toliko nemam, a želim Medu dokazat da nije kriv', priča Medin vlasnik Anton Šimunović.

Medo, ne čitaj: Sud naredio vlasnicima da svojim psima odstrane glasnice

3 tisuće kuna već su izdvojili za akontaciju. Ukupna cijena je 25 tisuća. Ali se ne misle predati.

'Sve zbog Mede. A zašto da Medo sada bude kriv? A nije on kriv', kaže Antonova majka, Marija Šimunović.

'Sad me ovo iznenadilo, nekako ćemo se snaći. Probat ću pitati negdje, dobre ljude, svih koji mi mogu pomoć', kaže Anton.

Sve je počelo prije 3 godine. Susjeda se žalila na preglasnog Medu. Zbog njega joj je, tvrdi, narušeno zdravlje. Obrana želi dokazati da Medo nije kriv.

Vijest iz Hrvatske obišla svijet!

'Tužiteljica već dugo godina ima poremećaj, a ovaj pas i lavež pasa, smatramo da nije u uzročnoj vezi s njezinim tegobama', objašnjava odvjetnik obitelji Šimunović, Ivan Milanović.

Struka na sudu tvrdi kako buka može i ne mora utjecati na zdravlje. Medino lajanje čuju i ostali susjedi. 'Čujem ja to pseto isto, ali znate, nekom smeta više nekom manje. Gospođa je načetog zdravlja i njoj zbilja to smeta', kaže susjed Velimir.

Medo noću još uvijek odlazi u pritvor, a morat će dokazati i da nije toliko glasan.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook