Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pomoćnik pročelnika zagrebačkog Gradskog ureda za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje Miro Laco je rekao da nije prijetio smrću novinarki Ivani Krnić, autorici teksta u kojem se navodi da je on pokušao spriječiti policiju da uzme uzorak vode iz šahta u naselju Vrbani 3.


"Nijednom riječju nisam prijetio smrću novinarki. Angažirao sam odvjetnika, sigurno ćemo se vidjeti na sudu zbog klevete. I za vrijeme rata sam znao obraniti svoj integritet, pa ću znati i sada", izjavio je Laco na konferenciji za novinare, koju je sazvao tim povodom.

Vezani članci Policija, ilustracija Divljanje u Zadru: Pijani muškarac prijetio, pljuvao i vikao da ima koronavirus Policajac (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL) Zatečen u prometnom prekršaju, pa pokušao podmititi policajca, u ruke mu gurao 200 kuna

Miro Laco, koji je u ime Grada Zagreba na čelu Kriznog stožera za rješavanje problema onečišćene vode na Vrbanima 3, novinarima je rekao da su ga sinoć, nakon objave tog teksta na web stranici Jutarnjeg lista, počeli nazivati stanari Vrbana i pitati koga i čiji interes štiti.

Rekao je da je zbog toga nazvao novinarku Ivanu Krnić i pitao zašto je napisala laž i zašto nije podatak provjerila s njim i s policijom.

Jutarnji list je danas objavio da je Laco njihovu novinarku nazvao sinoć u 21 sat, zaprijetio da će je "baciti u Savu i potopiti", vrijeđao je i tražio da mu otkrije svoj izvor. 

Novinarka je, piše list, prijetnju prijavila policiji, koja je ocijenila da prijetnja nije ozbiljna jer joj je prijetio samo jedanput.