Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Komentirali slučaj Šegon

Laburisti: Provodi se presija zbog tri kune, a paralelno milijuni idu u zastaru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nansi Tireli iz Hrvatskih laburista komentirajući slučaj Branka Šegona rekla je kako se porezna presija provodi nad građanima zbog tri kune, a paralelno se dozvoljava da milijuni odu u zastaru.

Tvrtka pomoćnika ministra financija Branka Šegona 'Facta vera' ne udovoljava uvjetima za dobivanje kredita od HBOR-a što dokazuje nejednako postupanje te institucije prema poslovnim subjektima i otvara pitanje odgovornosti uprave HBOR-a koja odobrava kredite, poručila je u srijedu saborska zastupnica Nansi Tireli iz Hrvatskih laburista.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Objavila Tireli Laburisti neće biti za opoziv Oreškovića Slika nije dostupna Nansi Tireli za Novu TV MAGIČNA BROJKA 'Nitko u ovom trenutku nema 76 ruku'

Prema svim financijskim izvještajima te tvrtke, dodala je, razvidno je da bi tvrtka s obzirom na dug dobavljačima na kraju 2012. godine od 4.449.659 kuna trebala ići u predstečajni postupak ili čak u stečaj.

'Da bi se odobrio kredit HBOR-a korisnik kredita mora priložiti potvrdu Porezne uprave o reguliranju obveza prema državi, je li to tvrtka pomoćnika ministra predala? Koliki je trenutni porezni dug Facta vere?', zanima zastupnicu Tireli koja misli da je u ovom slučaju "pomoćnik" manje važno je li tu bilo sukoba interesa, pogotovo zato jer dosad nitko zbog toga nije podnio ostavku niti je smijenjen.

FOTO Luksuzni hotel koji nije platio 90.000 kuna pristojbe za goste svog hotela

Opasnije je tu, upozorava Tireli, da upravo Šegon vodi Upravu za financijsko upravljanje, unutarnju reviziju i nadzor Ministarstva financija koja nadzire financijski inspektorat, ured za sprečavanje pranja novca, sektor za harmonizaciju unutarnje revizije i financijsku kontrolu, sektor za financijski i proračunski nadzor, službu za unutarnju reviziju i nadzor te službu za suzbijanje nepravilnosti i prijevare.

'Tko će to nadzirati šefova sina?'

'Sve četiri registrirane tvrtke obitelji Šegon vodi sin pomoćnika ministra. Postavljam naivno pitanje, koji će to porezni inspektor doći kontrolirati tvrtke Šegonova sina kada im je on šef koji ih nadzire', čudi se Tireli kojoj smeta porezna presija koja se radi nad građanima i objektima koji se zatvaraju zbog tri kune viška u blagajnama, dok se paralelno s time dozvoljava da milijarde kuna odu u zastaru.

AFERA Linićev pomoćnik: Još se čeka odgovor! Je li sve bilo po zakonu?

'Dugo vremena upozoravamo na nepravilnosti i organizirani kriminal koji se događa u Poreznoj upravi. Imamo prvi stupanj gdje porezna uprava uistinu može raditi i napraviti sve što ju je volja, imamo drugi stupanj te iste Porezne uprave gdje odlučuju te iste osobe koje su donijele odluku u prvom stupnju', primijetila je Tireli te se za kraj zapitala koliko je "Šegona" Vlada postavila i koliko proračunskog novca godišnje oni "gutaju". (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene