Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sukob interesa?

AFERA Linićev pomoćnik: Još se čeka odgovor! Je li sve bilo po zakonu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Branko Šegon ni dva dana nakon što je u javnost procurio njegov potencijalan sukob interesa još se nije očitovao o svemu.

USKOK je izvijestio kako je tri puta slao požurnicu za porezni nadzor nad imovinom Branka Šegona, pomoćnika ministra financija. U priopćenju, koje je objavljeno na stranicama DORH-a, stoji kako je odgovor da nadzor nije okončan.

Pročitajte i ovo Novac, ilustracija Dobra vijest za mnoge Porezna uprava objavila kada počinje isplata povrata poreza i do kada će svima sjesti novac Slika nije dostupna traže prekršitelje zakona Porezna i Carina u srpnju počinju pojačani nadzor: Neki dijelovi zemlje pod posebnim povećalom

Porezna uprava nije dostavila odgovor zašto porezni nadzor pomoćnika ministra financija nije obavljen, a Branko Šegon ni danas ne želi odgovarati na pitanja o poreznom nadzoru ni o kreditu HBOR-a koji je dobila njegova tvrtka.

USKOK istražuje imovinu Šegona, ali godinama čekaju izvješće Porezne

'U interesu je građana da budu informirani o svemu pa i o tome tko dobiva novac od tako važne institucije kao što je HBOR. Imamo pravo zatražiti te informacije i zbog hrvatskih građana bi bilo dobro da takvi podaci budu dostupni svima', rekla je Davorka Budimir, predsjednica Transparency International Hrvatska.

Dodajmo još i kako su nam iz HBOR-a dostavili priopćenje u kojem stoji da je Hrvatska banka za obnovu i razvitak odobrila kredit trgovačkom društvu Facta Vera d.o.o., čii je suvlasnik Branko Šegon, a ne fizičkoj osobi. 'Kredit je odobren uz podjelu rizika s poslovnom bankom i pod jednakim uvjetima koje imaju i drugi poduzetnici koji dobivaju takve kredite', stoji u priopćenju.

Čak sedam ministara sjedi u nadzornom odboru HBOR-a, među njima i Slavko Linić. Oni raspravljaju o kreditima većima od 5 milijuna eura, što se ne odnosi na kredit dan tvrtki Facto Vera.

Iako je kredit odobrila uprava HBOR-a, nadzorni odbor na čijem je čelu ministar financija, šef Branka Šegona, o njemu je trebalo dobiti izvješće.

Ostaje pitanje je li nadzorni odbor do u detalje upoznat u svaku kreditnu liniju koju HBOR izdaje. U 20 godina, HBOR je dao oko 120 milijardi kuna kredita.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa provjerava imovinsku karticu Branka Šegona. Sve o čemu se do sada govorilo nama je izvor saznanja, no ta saznanja moramo preispitati da za svaku informaciju dobijemo dokument koji o tome nešto govori', rekla je Dalija Orešković, presjednica Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene