Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kao najaktivniji u Saboru, bar što se broja rasprava i prijedloga zakona tiče, do sad su se pokazali Hrvatski laburisti.


Hrvatski laburisti danas su se osvrnuli na polovicu mandata Hrvatskog Sabora. Predsjednik te stranke Dragutin Lesar ustvrdio je kako je samo 6 zastupnika laburista u Saboru ostvarilo najviše rasprava, od 19.399 ukupno, njihovih je 2134, odnosno svaka deveta. Osim toga, naglasio je i kako je njihova stranka podnijela svaki drugi oporbeni prijedlog zakona.

Vezani članci Silvano Hrelja Sabor prihvatio Hreljine amandmane o zaposlenju umirovljenika na pola radnog vremena Andrej Plenković u Saboru Vruće u Saboru: "Toliku količinu ljubavi ja nikad nisam iskazao u replici kolegici Selak Raspudić"

'U Saboru uvijek postoji isti problem oporbeni zakoni čekaju na raspravu dvanaest i više mjeseci. Ta kontinuirana opstrukcija vlasti nije dobra. Sve odbijaju, a onda se za nekoliko mjeseci vraćaju s istim ili sličnim prijedlozima, ali onda kažu nisu populistički već mudri državnički prijedlozi', rekao je Lesar.

Laburisti: Objavite otpis dugovanja prema državi!

U drugom dijelu mandata Sabora Lesar najavljuje drugačije prijedloge zakona od strane svoje stranke. 'Naši prijedlozi će biti više gospodarski jer želimo pokazati spremnost da preuzmemo odgovornost za vođenje ove zemlje. Naš rad je dokaz da su građani koji su nam dali povjerenje spasili svoj glas', dodaje Lesar i kaže kako će gospodarsku politiku stranke predstaviti u jesen.

A brine li ih konkurencija na ljevici? Lesarov kolega Branko Vukšić kaže - ne. 'Konkurencija će nas dodatno motivirati i pozdravljamo još jednu stranku ljevice', kaže Vukšić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook