Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U organizaciji Hrvatskog crvenog križa večeras je u Labinu upriličen svečani doček volonterima labinskog Crvenog križa, Sanji Faraguni i Aleksandru Kneževiću, koji su se u Labin vratili sinoć iz humanitarne misije na potresom pogođenom Haitiju.


U gradu Leoganeu, epicentru potresa, oni su proveli pet tjedana u sklopu šesteročlane austrijsko-hrvatske ekipe. Tridesettrogodišnja Sanja Faraguna radila je na edukaciji stanovništva o životu u novonastalim uvjetima, a 34-godišnji Aleksandar Knežević djelovao je na izgradnji higijenske infrastrukture. Haićani su ih, vele, izvanredno prihvatili te preko njih zahvalili stanovnicima Hrvatske na pruženoj pomoći.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO: 'Haićani su me molili da im uzmem djecu' Slika nije dostupna Volonter Hrvatskog Crvenog križa putuje na Haiti

'Vratili smo se u Labin, ali smo svoje srce ostavili na Haitiju. Doživjeli smo tamo dva veća potresa od oko pet stupnjeva po Richteru, a i nekoliko manjih. Nažalost, svaka druga kuća je uništena,' kazala je novinarima Sanja Faraguna.

Inače, dvoje Labinjana bili su drugi hrvatski i prvi istarski volonteri Crvenog križa koji su sudjelovali u misiji na Haitiju. (Hina)