Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tihomir Štrekelj

Volonter Hrvatskog Crvenog križa putuje na Haiti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Volonter Hrvatskog Crvenog križa Tihomir Štrekelj sutra će otputovati sa članovima ekipe Austrijskog crvenog križa na Haiti, gdje će zajedno raditi na pročišćavanju vode, kako bi pomogli tamošnjem potresom postradalom stanovništvu.

Osječanin Tihomir Štrekelj umirovljeni je dočasnik Hrvatske vojske i, kako je kazao na današnjoj konferenciji za novinare, na Haiti odlazi dragovoljno. Obučen sam i dat ću sve od sebe da pomognem postradalom stanovništvu kako bi došli do pitke vode, poručio je Štrekelj. Izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Nenad Javornik rekao je da Štrekelj ostaje na Haitiju šest tjedana, no da će vjerojatno nakon toga i u idućoj garnituri koja bude tamo krenula biti obučeni predstavnik Hrvatskog Crvenog križa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Misija Crvenog križa Na Haiti odlazi još troje hrvatskih volontera Slika nije dostupna Nesreća za nesrećom U urušavanju škole na Haitiju poginula djeca

Javornik je također zahvalio svim građanima na donacijama za postradalo stanovništvo Haitija, naglasivši kako je do danas prikupljeno više od milijun kuna, koji će biti proslijeđeni Međunarodnoj federaciji društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.

Stanovnicima Haitija možete pomoći uplatom na žiro račun Hrvatskog Crvenog križa broj 2340009-1511555516 poziv na broj odobrenja 01 ili na broj telefona 060 9011. Donacije Caritasu ostvaruju se pozivom na broj telefona 060 9010. Cijena poziva u oba slučaja je 6 kuna i 15 lipa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene