Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reforma pravosuđa

'Kvalitetni suci se ne rađaju, oni se stvaraju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poglavlje pravosuđa presudno je za završetak pregovora s Europom.

Projekt 'Potpore uspostavljanju Državne škole za pravosudne dužnosnike' svečano je otvoren u Pravosudnoj akademiji u Zagrebu čime se nastavlja proces reforme pravosuđa. Tim će se projektom omogućiti transparentnije imenovanje sudaca i državnih odvjetnika te razvoj neovisnog, samostalnog, odgovornog, nepristranog i stručnog pravosuđa.

Pročitajte i ovo Ivan Turudić, sudac - 2 Ivan Turudić Tko je budući šef DORH-a? Kontroverzni sudac se spominje u optužnici USKOK-a, pala mu jedna od najvažnijih presuda u Hrvatskoj Sudnica Pregovori u tijeku Suci se oglasili o vijesti o štrajku: "Sve ovisi o prijedlozima Vlade. Ministar osam mjeseci odgađa obećno"

>> Dolazi Hannes Swoboda: Kakve vijesti donosi?

'Kandidati koji i nakon dvije godine završe tu državnu školu će biti itekako stručni i imat će ona potrebna, ne samo teoretska nego i praktična znanja da obnašaju funkciju suca i državnog odvjetnika', kazao je ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković dok je predsjednik Vrhovnog suda Branko Hervatin istaknuo kako se kvalitetni suci ne rađaju. već se stvaraju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene