Uljanik d.d. u ponedjeljak je izvijestio da je naručitelj iz Kuvajta otkazao ugovor o gradnji broda za prijevoz žive stoke, ali da je spreman dogovoriti nove uvjete ponovnog ugovaranja i nastavka gradnje u Uljaniku.

Galerija


Zagrebačka burza objavila je priopćenje Uljanika o raskidu ugovora za novogradnju u kojem navode kako su zaprimili obavijest o raskidu Ugovora o gradnji broda sklopljenog između Uljanika i tvrtke Livestock Transport & Trading iz Kuvajta zbog nemogućnosti da se brod za prijevoz žive stoke od cca. 28.000 m2 neto površine torova, Uljanikova novogradnja 526, isporuči sukladno odredbama Ugovora.

Vezani članci Nadzor financija propalog Uljanika - 2 Ministar Horvat hvali se uvođenjem provjera financija Uljanika koji je od jučer otišao u stečaj: „Nadzirat ćemo svaki račun brodogradilišta“ Mislav Bago ispred slike aviona U Uljanik smo "bacili" 4,5 mlrd. kuna. Umjesto toga mogli smo kupiti avione, sagraditi Pelješki most ili svakoj bebi dati 120.000 kuna

Navode kako je kupac voljan dogovoriti uvjete ponovnog ugovaranja i nastavka gradnje u Uljaniku te da se na tu temu obavljaju razgovori s kupcem.

Ovo je još jedno u nizu otkazivanja ugovora o gradnji u Uljaniku.

Lokaliziran požar kod Vodica, vatra nije bila u blizini kuća